Android

Samsung uradno predstavil novega Note 9

Pred dvema letoma je Samsung doživel svoj veliki trenutek slabosti s telefonom Galaxy Note 7. Ta naprava je združila tradicionalne prednosti linije Note – velik zaslon, veliko baterijo in priročno pisalo – v izjemno tankem ohišju. Vendar pa je imela tudi konstrukcijsko napako, ki je pripeljala do njenega spontanega samovžiga, kar je sprožilo hiter odpoklic, javno opravičilo in izjemno hud udarec za Samsung. Verjetno so eni redkih, ki jim je uspelo preživeti takšno katastrofo za podjetje.

Tokrat se Note ponovno vrača, a Samsung je bil letos pri spremembah veliko bolj previden, zato ne gre za nikakršen presežek: posodobitve telefona so tako zanemarljive, da si skoraj ne zasluži številke 9.

Tako kot je Galaxy S9 v začetku letošnjega leta ohranjal vse značilnosti svojega predhodnika, Note 9 izgleda izjemno podobno kot Note 8, z le nekaj manjšimi spremembami. Ima namreč novo kamero z dvojno zaslonko (enako kot pri S9) in je prvi Samsungov telefon s 512 GB pomnilnika, kar je sicer priročno, a zagotovo ne bo prav to prevladujoč razlog za nakup tega telefona (razen če imate resnično zahtevne potrebe po shranjevanju ogromnih količin podatkov). Največjo spremembo na ohišju predstavlja senzor prstnih odtisov, ki je (ponovno) premaknjen pod kamero, namesto, da bi bil ob njej. Telefon je (kot smo že vajeni) odporen na prah in vodo, kot vsi Samsungovi paradni modeli.

Preobrazbo je doživelo tudi pisalo S Pen, ki zdaj z živo rumeno barvo živahno opozarja nase, poleg bluetootha pa je dobil tudi vrsto novih funkcij. Note 9 bo na voljo v štirih različnih barvah, črni (Midnight Black), modri (Ocean Blue), lila (Lavender Purple) in bronasti (Metallic Copper).

Seveda  bodo ohranili tudi že uveljavljene funkcije, kot so brezžično polnjenje, očesni senzor, možnost razširitve pomnilnika in standardni 3,5mm priključek za slušalke.

Vsekakor gre za soliden telefon, ki lastnikov Note 8 in Galaxy S9 zagotovo ne bo premamil, ostale ljubitelje velikih telefonov pa lahko s svojo super baterijo, hitro odzivnostjo in ogromno prostora hitro premami. Kljub pomanjkanju vznemirljivih novosti cena žal ne bo skromna, tokrat bo za cenejšo različico treba odšteti kar 1029,99 €.

Lastnosti
Operacijski sistemAndroid 8.1 (Oreo)
ProcesorExynos 9810 Octa
Zaslon6.4-inčni Super AMOLED zaslon z resolucijo 1440 x 2960 pixlov in 516 ppi
RAM6 GB / 8 GB
Pomnilnik128 GB / 512 GB (možnost razširitve z microSD kartico do 512 GB)
Kameradvojna 12 MP zadnja kamera / 8 MP sprednja kamera
Baterija4000 mAh
Velikost161.9 x 76.4 x 8.8 mm
Teža201 g
Komentarji

Najbolj brano

Copyright © 2015 gizzmo.si

Na vrh