V trenutku, ko telefon spustite iz rok, se svet okrog vas za nekaj trenutkov ustavi. V prsih začutite paniko, zakrilite z rokami in nemočno opazujete, kako vaš telefon, vreden več sto evrov, kot v počasnem posnetku pada proti tlom. Se vam bo tokrat nasmehnila sreča? Kako bo pristal? V glavi že slišite šelestenje bankovcev, ki jih bo potrebno odšteti za menjavo zaslona, če se tokrat situacija slabo konča.

A ne s tem genialnim ovitkom. Phillip Frenzel, nemški inžinir, je za to revolucionarno idejo prejel glavno nagrado na Nemškem združenju za mehanotroniko. Razvil je namreč ovitek za telefon, ki v robovih skriva osem vzmeti, ki se avtomatsko razprejo, ko je telefon v prostem padu. Tako je udarec močno ublažen, telefon pa se tal pravzaprav sploh ne dotakne, saj ga vzmeti obdržijo nekaj centimetrov nad njimi. Velik plus je, da vzmeti nato enostavno pospravite nazaj in čakate, da vam naslednjič v podobni situaciji ponovno rešijo kožo.

Le kaj bi lahko šlo narobe, kajne? Najprej morajo zagotoviti, da se vzmeti ne bi ponesreči odprle. Si predstavljate, da se sprožijo v vašem žepu? Ali še huje, ko telefon držite ob svojem obrazu?

Zaenkrat gre seveda le še za prototip, v bližnji prihodnosti pa nameravajo zadevo izpiliti, patentirati ter nato poskusiti uspešno spraviti na Kickstarter.

Tega ovitka zaenkrat žal še ni mogoče kupiti, a kljub temu ne pozabi zaščititi svojega telefona. Že imaš kvaliteten ovitek zanj?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here