Xiaomi je večini znan po svojih pametnih telefonih, ki se po specifikacijah kosajo z najboljšimi v igri, a z znatno nižjo ceno. Pa veš, da se z najboljšimi ne kosajo zgolj v tej kategoriji?

Zadnje čase se veliko šušlja tudi o njihovi ostali ponudbi in mi smo nad njo navdušeni. Preberi, kateri produkti so nas pripravili do tega, da smo se odločili, da bo na voljo tudi v naši spletni trgovini.

Električni skiroji

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2
Lahko aluminijasto ogrodje poskrbi, da prenašanje po stopnicah ne bo noben napor (Vir: IzberiXiaomi.si, 2020).

Kaj nam je pri njihovi liniji električnih skirojev Mi najbolj všeč, je preprostost. Prepričala nas je preprosta uporaba in minimalističen izgled. Ima super lahko aluminijasto ogrodje, zložiš ga v zgolj treh korakih, poleg tega pa tudi sama oblika prispeva k lažjemu prenosu.

Zagotovljena varnost med vožnjo se morda zdi samoumevna, vendar ne pri ponudnikih električnih skirojev. Tudi na tem področju Xiaomi izstopa, saj ti s sprednjo lučjo z dosegom do 6m zagotavlja dodatno varnost tudi med večerno vožnjo.

Eno polnjenje zadostuje za vožnjo do 30km, super pa je tudi, da lahko svoj pametni telefon pretvoriš v armaturno ploščo. Skiro lahko preko Bluetooth-a združiš z aplikacijo za ogled trenutne hitrosti, preostale moči in drugih statistik vožnje v realnem času.

Kateri izmed novih modelov je torej tisti pravi zate?

Pametni telefoni Xiaomi

xiaomi phones mi redmi poco
Najrazličnejši modeli s pestrim barvnim izborom. (Vir: Pandaily, 2020).

Do zdaj smo za tvoj Xiaomi poskrbeli z najrazličnejšo zaščitno opremo, od zdaj naprej pa bomo zate poskrbeli kar v celoti – s telefonom in zaščitno opremo.

Pametne ure in zapestnice

Pametne ure in zapestnice so skoraj nepogrešljiva oprema za vse športnike – tako rekreativne kot profesionalne. Xiaomi ima presenetljivo ponudbo tudi na tem področju.

Spremljanje športnih aktivnosti s pametno zapestnico
Spremljanje športnih aktivnosti s Xiaomi Mi Band 5. (Vir: Checkersaga, 2020).

Ena izmed naših ljubših je Xiaomi Mi Band 5. Z novim modelom z 1.1 inčnim dinamičnim Amoled zaslonom so povečali vidljivost za kar 20%. Izboljšan je tudi senzor za spremljanje srčnega utripa, ki se ti ne posveti le med spanjem ampak kar 24 ur na dan.

Tokrat je večji poudarek na spremljanju različnih športnih aktivnosti. Omogoča enajst načinov spremljanja aktivnosti, med njimi joge, veslanja, kolesarjenja in podobno. Najboljše pa je, da te lahko zapestnica spremlja tudi med plavanjem, saj je vodoodporna do globine 50m.

Ob povečanem stresu te tudi opozori, da se je potrebno sprostiti. Poleg tega predstavnicam nežnejšega spola omogoča tudi spremljanje menstrualnega cikla. Je še sploh kaj, česar ne spremlja?

Slušalke

Xiaomi - 1More TWS brezžične bluetooth slušalke.
1More True Wireless Earbuds (Vir: Tech Spurt, 2019).

V sodelovanju z znamko 1MORE si je Xiaomi priboril stolček med najboljšimi tudi pri ponudbi brezžičnih slušalk. Pri brezžičnih slušalkah Xiaomi 1MORE TWS te bo prepričala baterija, saj polnilna postaja zadostuje za 6,5 ur neprekinjenega poslušanja glasbe.

Najboljše od vsega pa je, da imata slušalki vgrajen sistem, ki prepozna stopnjo napolnjenosti obeh in glede na to odloči, katera slušalka je primarna in katera sekundarna.

Vgrajena DSP (Digital Signal Processing) tehnologija za zmanjševanje in izolacijo hrupa omogoča brezhibno telefoniranje tudi v glasnem okolju.

Strah pred okvaro je odveč, saj gre za Global verzijo izdelka proizvajalca Xiaomi, kar pomeni, da prejmeš do 2 leti garancije in zagotovljen servis v Sloveniji.

Pametni dom

V kolikor še nisi slišal, Xiaomi postaja resna konkurenca tudi med ponudniki pametnih naprav za tvoj dom. Od brezžičnih nadzornih kamer, čistilcev zraka in svetilk do pametnih žarnic, termometrov in še bi lahko naštevali. Najbolj opevani pa so predvsem njihovi robotski in brezžični sesalniki.

Xiaomi sesalniki

Robotski ali ročni sesalnik? S kablom ali brezžičen? Med sesalniki je resnično veliko izbire. Verjetno se strinjaš, da je izbor pravega, ki ustreza tvojim posebnim potrebam, včasih zelo zapletena naloga.

Robotski sesalec Xiaomi
Robotski sesalec Xiaomi (Vir: Architecture Lab, 2019).

Katerega izbrati? Naš nasvet – najprej vedno določi kateri tip oziroma vrsta sesalnika je primerna za tvoje potrebe.

Če imaš preprogo, moraš iskati med sesalci z večjim shranjevalnim prostorom.

V kolikor so tvoja glavna skrb stopnice je zate najbolj primeren lahek in brezžičen sesalnik, ki ga je lahko manevrirati in se dobro odreže na trdih površinah, kot so les in ploščice.

Robotski sesalnik izberi, če želiš opraviti s težavnim delom čiščenja stanovanja tako, da sediš nazaj z dvignjenimi nogami.

Viri:

  1. Mi. (b.d). Mi Electric Scooter.
  2. Stables, J. (2020, 20. julij). Xiaomi Mi Smart Band 5 complete guide: specs, price and where to buy

  3. Architecture lab. (2019, 28. avgust). 8 Best Xiaomi Vacuum Cleaners for Healthy Homes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here