Vaš naslednji telefon bo verjetno imel veliko boljše možnosti, da preživi padec. Zahvale za to pa gredo proizvajalcem Gorilla Glassa, ki ga za zaslone uporablja večina pametnih telefonov, med katerimi so Samsung, Lenovo, Motorola, Asus in LG, do modela 6s pa so ga uporabljali tudi pri Applu. Nova generacija stekla Gorilla Glass 5 naj bi bila zdaj še bolj odporna tudi na padce z večjih višin.

Med proizvodnjo so bila stekla do zdaj podvržena testnim padcem z višine pasu., novo steklo pa so tokrat testirali pri padcih z višine 1.6m, kar je približno višina ramen. Statistika je na njihovi strani, saj je padec z višine 1.6 m preživelo kar 80% stekel, a seveda velja pri tem nekaj pravil. Veliko je odvisno tudi od proizvajalcev mobilnih naprav in same oblike telefona, saj so ukrivljeni robovi bolj občutljivo, pa tudi od njihove odločitve o tem, kako debelo steklo bodo na telefonu uporabili.

Gorilla Glass 5 naj bi bil dvakrat močnejši od prejšnje različice, ki so jo lansirali leta 2014, testirali pa so ga na neravnih površinah, ki so največkrat usodne za telefon. Pri podjetju pravijo, da lahko več informacij pričakujemo v naslednjih nekaj mesecih, očitno pa bo novo steklo pripravljeno ravno za novo generacijo mobilnikov, ki pride jeseni.

Ali veš, da je imelo kar 50% ljudi po svetu že izkušnjo s počenim zaslonom? Dodatno zavaruj svoj telefon z zaščitnim steklom Optishield in drastično zmanjšaj ta odstotek.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here