Včeraj ob 17. uri po našem času je v New Yorku potekala predstavitev najnovejše pridobitve v družini Samsung, težko pričakovanega premium telefona Galaxy Note7. Prisotni na dogodku so si predstavitev ponovno lahko ogledali kar preko VR očal. Gre za izjemen telefon, zato si oglejmo, kaj novega ponuja.

Najprej začnimo pri imenu; generacija telefonov Note je tokrat preskočila eno številko, da bi ostala v koraku z modelom S. Bali so se namreč, da bi ob imenu Note 6 ljudje zmotno mislili, da gre za telefon starejše generacije, iste, kot je bil Galaxy S6. A ker novi Note ponuja vse in še več kot tudi S7, so enoglasno sklenili, da je ustrezno poimenovanje zanj kar Galaxy Note7 (pozor, brez presledka!).

Tudi tokrat so se držali istega mota kot pri ustvarjanju prejšnjih telefonov Note: večje je boljše. Telefon tako odlikuje 5.7-inčni zaslon z ukrivljenimi robovi na spodnji in zgornji strani, hkrati pa je izjemno tanek, saj v debelino meri zgolj 7.9mm, kar nudi izjemno uporabniško izkušnjo ter odličen občutek telefona v roki.

Verjetno najbolj vznemirljiva novost je skener očesa, varnostni korak »iz prihodnosti«, ki zaščiti vaše najbolj kočljive podatke. Poleg zdaj že običajnega senzorja prstnega odtisa so varnost še dodatno poostrili s skenerjem, ki s pomočjo infrardeče svetlobe zazna in avtenticira vašo šarenico, sistem pa je popolnoma varen tako za vaše oči, kot tudi za morebitne poskuse vdora, saj se ga ne da preslepiti niti s sliko niti z… No, truplom (Angeli in Demoni, anyone?).

Podatke je na telefonu moč zakleniti tudi v posebno mapo, kamor lahko shranite posebej pomembna sporočila, kontakte ali slike, ter jih (ločeno od preostalih) zaklenete z očesom, medtem ko lahko za običajno zaklepanje telefona še vedno koristite zgolj prstni odtis, s tem pa ustvarite kar dvakratno zaščito, ki jo je pravzaprav nemogoče obiti. Ja, pri Samsungu so zares dobro poskrbeli za varnost.

Note7 iris scanner

Galaxy Note7 bo eden izmed najbolj vzdržljivih telefonov, saj ga ščiti nova generacija stekla Gorilla Glass 5, ki v 80% preživi tudi padce z višine 1.6m, kar znatno poveča možnost preživetja ob nerodnem padcu. Poleg dobre odpornosti na padce je Note7 odporen tudi na prašne delce in vodo, s certifikatom IP68 pa je popolnoma vodoodporen in ga lahko potopite v vodo do globine 1,5 m za kar 30 min.

A vodoodporen ni le telefon, z enakimi lastnostmi se namreč ponaša tudi pisalo S-pen, to pa omogoča celo pisanje na telefon pod vodo, kar je neverjetno. Pisalo ima sicer še enkrat tanjšo konico kot predhodnik, s premerom le 0.7mm, Samsung pa je poskrbel, da pisala tokrat ne bo možno napačno vstaviti, kar je pri modelu Note 5 povzročalo nemalo težav. Poleg tega pa bo imel še eno nadvse uporabno funkcijo, saj bo lahko služil tudi kot prevajalnik ali povečevalno steklo. S pisalom boste enostavno potegnili po neznani besedi na zaslonu, nato pa jo boste lahko prevedli v kar 38 različnih jezikov, izbrano območje pa lahko približate do 300%.

Še ena izjemno uporabna funkcija, ki so jo dodali, je kreator GIF-ov, saj lahko zdaj posnamete svoj zaslon in ga spremenite v GIF ter shranite v visoki ali nizki ločljivosti. Zaslon sicer ni v resoluciji 4k, a prvi podpira HDR tehnologijo, ta pa nudi še bolj realistični prikaz barvnih odtenkov in različne intenzitete svetlobe. Na voljo bo v štirih barvah – klasični srebrni, zlati in črni, pa tudi v novi, čudoviti koralno modri barvi.

V Sloveniji bo Note7 na voljo v prednaročilu od 26.8.2016 naprej, prodajati pa se začne 16. septembra.

Lastnosti
Operacijski sistemAndroid 6.0.1 Marshmallow
ProcesorSnapdragon 820 ali Exynos 8890
Zaslon5.7-inčni AMOLED zaslon z resolucijo Quad HD (2460 x 1440) in 518 ppi, podpira HDR
RAM4GB
Pomnilnik64GB + microSD do 256GB
Kamera12 MP zadnja kamera / 5 MP sprednja kamera
Baterija3500 mAh
Velikost153.5 x 73.9 x 7.9 mm
Teža169 g

Ker slika pove več kot tisoč besed, si oglejte video in se prepričajte sami, ali je navdušil tudi vas.

Na spodnjem posnetku pa si lahko ogledate tudi celotni predstavitveni dogodek.

Preverite našo ponudbo za Samsung Galaxy Note 7, ki prihaja kmalu: ovitke, etuije, zaščito zaslona ter kable, polnilce in dodatno opremo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here