Če uporabljate Instagram, vas je nedavno verjetno presenetila novost: Instagram stories. Se vam zdi nova funkcija znana? Seveda, na las je podobna Snapchat stories.
Facebook je očitno precej direktno napadel Snapchat (Instagram je namreč v lasti Facebooka, če slučajno ne veste), ki so ga v preteklosti že želeli kupiti.

Instagram Stories naj bi bila platforma, kjer uporabniki delijo zgodbe, ki niso »dovolj dobre« za Instagram Feed, oziroma so bolj zabavne narave. S tem želijo spodbuditi deljenje vsebin, saj so uporabniki doslej pogosto objavljali precej neoriginalne fotografije sončnih zahodov, hrane ali selfijev. Stories predstavlja rešitev tudi za aktivnejše uporabnike, ki želijo objavljati večkrat na dan.

Déjà vu

Podobnost s Snapchatom je osupljiva, kar so v Instagramu tudi priznali. Po njihovem mnenju si Snapchat zasluži vse zasluge, oni so le spremenili obliko in umestili v svoje omrežje.

fast-forward-instagram-stories
Tako kot pri Snapchatu, lahko tudi pri Instagramu nadzirate, kdo lahko vidi vaše zgodbe. Po enakem principu naložite kratkotrajne fotografije ali video, ki si jih lahko vaši sledilci ogledajo le 24 ur, nato pa izginejo. Fotografirate lahko neposredno z aplikacijo ali naložite fotografije, ki ste jih posneli v zadnjih 24 urah (kar je bilo nedavno dodano Snapchatu z Memories). Fotografije lahko olepšate s teksti, risbami, emojiji ali barvnimi filtri, vaši sledilci se lahko na zgodbe odzovejo s privatnimi sporočili.

2._Instagram_Stories_-_Watching.0
Instagram sicer še ni vpeljal vseh naprednejših Snapchatovih funkcij, a ima prednost v že zgrajeni mreži, ki jo imajo običajno uporabniki na tem omrežju.
Kaj pa vi mislite o novosti? So vas Instagram Stories prepričale?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here