Google je pred časom končno uradno potrdil namigovanja o novem Androidu … Android O je seveda Android Oreo!

V preteklosti smo že videli partnerstva Googla s popularnim podjetjem sladkarij (Android 4.4. & KitKat), ki se je izkazalo za izjemno uspešno – Google je uporabil prepoznaven prigrizek kot vzdevek svoje nove različice Androida, Nestle pa je dobil zastonj oglaševanje.

wbed8yiyqtmmarf4jqnh5t-650-80

Android Oreo: funkcije novega sistema

Android Oreo bo prinesel številne izboljšave, kot so bolj urejena obvestila, boljša življenjska doba baterije zaradi omejene aktivnosti aplikacij v ozadju, izboljšano podporo tipkovnice, več kot 60 novih emojijev in še veliko več.

Slika v sliki za nemoten oglen videoposnetkov (PiP Mode)

Deljeno okno (split-window mode), ki je bilo predstavljeno z Android Nougat, je zelo uporabno za multitaskanje z večino aplikacij, a ne vseh. Slika v sliki (PiP mode) pomeni korak dlje, saj dovoljuje minimiziranje Youtube videa ali videoklica v kotu zaslona, tako da lahko hkrati nadaljujete z drugimi opravili.
ggsyayk4kwegicpwuduuk5-650-80

Izboljšan zvočni sistem

Android bo dobil izboljšano kakovost zvoka, zahvaljujoč domači podpori za LDAC, Sonyjev HI-RES Bluetooth avdio kodek.

Novi emojiji

Google bo končno nadomestil emojije prejšnjih različic Androidov z novimi, bolj okroglimi emojiji. Dobili bomo tudi nove emojije: žirafo, čarovnika, morsko deklico itn.
nydkg6vnsujh5wknaxemzf-650-80

Druge izboljšave

Novi Android bo imel tudi impresivni čas zagona (bil naj bi dvakrat hitrejši kot doslej), z učenjem pa bo prepoznal tudi, katera aplikacija je najboljša za trenuten niz znakov, ki ste jih vnesli (v emailu v npr ne bo več potrebno kopirati naslova, da bi ga nato prilepli v Google Maps). Spremenjen bo tudi prikaz obvestil na prvi strani.

Se že veselite posodobitev?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here