Pokemon evforija je zajela Slovenijo! Če ste med navdušenimi iskalci Pokemonov, imate verjetno tudi vi težave s prazno baterijo telefona: igrica namreč precej obremenjuje baterijo. Če želite poleg Pokemonov torej spremljati še Facebook, Instagram in SnapChat profil in izvajati svoje običajne aktivnosti na telefonu, preverite spodnje trike, s katerimi boste podaljšali delovanje baterije telefona.

1) Izklopite virtualno resničnost (AR)

Seveda je kul, če Pokemone lovite v »resničnem svetu«, a uporaba te funkcije najbolj troši baterijo. Resda bo igrica izgledala nekoliko bolj dolgočasno, a izklopljen modul lahko privarčuje precej odstotkov baterije, poleg tega pa je tudi lažje igrati brez vklopljene funkcije.

Pokemon GO z vklopljeno in brez funkcije za obogateno resničnost
Pokemon GO z vklopljeno in brez funkcije za obogateno resničnost

2) Vklopite varčevanje z baterijo v igrici

Igrica omogoča, da varčujete z baterijo: to storite tako, da pritisnete Poke Žogo, nato pa ikono za nastavitve, kjer se prepričate, da je obkljukana možnost »Varčevanje z baterijo«. Z vklopljeno funkcijo se bo telefon izklopil, če ga držite navzdol (kar je seveda praktično med hojo), na morebitne spremembe pa vas bo opozorilo vibriranje telefona, tako da kljub temu, ne boste zgrešili nobenega Pokemona.

Pokemon GO baterija
Vklopljena funkcija Varčevanje z energijo

3) Poskrbite za običajne ukrepe varčevanja z energijo

Ste vklopili način varčevanja z energijo? To vam bo prihranilo nekaj odstotkov baterije, čeprav ne pozabite, da so s tem tudi omejene vaše lokacijske storitve, ki jih igrica potrebuje za normalno delovanje, zato boste verjetno videli manj Poke Stopov in Pokemonov.
Ne pozabite zmanjšati svetlosti ekrana, prihranili pa boste tudi z izklopljenimi zvočnimi efekti, glasbo in vibriranjem.

4) Kupite polnilni ovitek ali Power Bank

Ste poskrbeli za vse zgornje ukrepe, pa imate še vedno težave z baterijo? Kupite lahko tudi katerega izmed izdelkov za polnjenje telefona na terenu. Na voljo je ogromno polnilnih ovitkov, power bankov in drugih izdelkov.

Pokemon GO prenosna baterija
Unikatne prenosne baterije Emie Devil Volt

Gotta catch ’em all, gremo lovit! 🙂

Na gizzmo.si preveri ponudbo polnilnih ovitkov in prenosnih baterij, ki jih je Mr. Gizzmo pripravil zate!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here