Nedavne raziskave podjetja IHS Markit kažejo, da je v preteklem letu Apple s svojimi iPhoni pometel s konkurenco – odpremili so več telefonov kot kateri koli drugi proizvajalec, vključno s Samsungom.
Na lestvici odpremljenih telefonov se je najvišje zavihtel iPhone 6s z okoli 60 milijoni enot. Bolj presenetljivo je dejstvo, da so tudi 2., 3. in 4. mesto na lestvici zavzeli Applovi iPhoni: takoj pod vrh lestvice se je uvrstil iPhone 7, za njim pa iPhone 7 Plus in iPhone 6S Plus.

a5245abe104976721cfb

Samsung

Samsungov Galaxy S7 Edge se je na lestvici uvrstil šele na 5. mesto. Na vseh drugih mestih – z izjemo enega – so se prav tako znašli Samsungovi telefoni (po vrsti: Galaxy J3 (2016), Galaxy J5, Galaxy S7 in Galaxy J7).
Edini proizvajalec telefonov, ki se je tako še uvrstil na lestvico je Oppo s svojim telefonom Oppo A53, ki je priljubljen zlasti na Kitajskem in v Indiji. Huawei na drugi strani, ki je sicer tretji največji proizvajalec telefonov, na lestvico sploh ni prišel.
Pri statistiki velja omeniti, da so navedeni podatki iz raziskave zgolj ocene in da število pošiljk ne odraža nujno prodaje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here