Znan je datum novega predstavitvenega dogodka podjetja Apple, na katerem pričakujemo najavo novega telefona iPhone 5se in iPada Air 3. Očitno to postaja tradicionalen spomladanski Applov dogodek, mlajši brat septembrskih predstavitev, na katerem se vedno objavi vest o novem paradnem modelu iPhona.

Lansko leto so 9. marca predstavili Apple Watch, letos pa bo dan D 15. marca. Najverjetneje nam tokrat še ne bodo postregli z novo pametno uro Apple Watch 2, pričakujemo le nove paščke za obstoječ model.

Najnovejše informacije glede novega iPhonovega 4-inčnega malčka navajajo ime iPhone 5se, kratici pa naj bi pomenili „Special Edition“. Ime iPhone 6c očitno ne bo v uporabi, saj bo novi model le izboljšana verzija telefona iPhone 5s z enakimi dimenzijami, a zmogljivejšo notranjostjo, poleg tega pa naj bi prišlo tudi do manjših kozmetičnih popravkov zunanjosti.

Tako kot zadnji modeli naj bi tudi ta imel zaobljene robove, novejše A8 čipovje, NFC za Apple Pay in 8 MP kamero z možnostjo živih slik. Upamo, da se bodo tokrat izogibali plastičnemu ohišju, obstaja pa tudi precej govoric glede barv. Vsi viri navajajo sivo, srebrno in roza barvo, a nekateri trdijo, da se bo Apple tokrat izognil „rose gold“ barvi in jo zamenjal z živo rožnato. Podobno barvo smo že videli na novejših modelih iPoda, zato je to povsem verjetno. Z izdajo novega modela bodo tudi ukinili produkcijo telefonov iPhone 5 in 5S.

Enlarge

Screen-Shot-2016-02-08-at-11.03.27-AM
Bo novi iPhone 5se na voljo v enaki živo rožnati barvi kot iPod?

Apple je s tablico iPad Air 2 leta 2014 prekosil same sebe, saj jim je uspelo že tako dovršen model iPad Air nekako še izboljšati. A po dveh letih je čas za novosti, predvsem pod pokrovom. Prvič do zdaj bo imela katerakoli Applova tablica vgrajen flash, po vzoru iPada Pro pa naj bi tudi Air 3 imel štiri zvočnike, dva na zgornji in dva na spodnji strani. Seveda so se tudi tokrat pojavile neuradne skice in fotografije novega iPada, na katerih lahko vidimo, da bo dizajn podoben kot pri iPadu Pro, medtem ko bo po velikosti skoraj identičen prejšnji verziji Air 2. Če bo zares predstavljen 15. marca bo iPad Air 3 tako postal prva tablica po letu 2010, ki je izšla spomladi in ne jeseni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here