Nedolgo nazaj smo pisali o tem, kako lahko z nekaj preprostimi triki podaljšate življenjsko dobo baterije vašega iPhona, zdaj pa imamo eno samo, a povsem preprosto rešitev za vse pametne telefone. V raziskavi so namreč ugotovili, da lahko ena sama aplikacija porabi kar eno petino baterije dnevno. Se sprašujete, katera aplikacija to je?

Nobena druga kot Facebook, seveda! Sodeč po raziskavi, ki jo je opravil Android Central, lahko Facebook zmanjša življenjsko dobo baterije na androidu za kar 20 %, do podobnega zaključka pa so pri The Guardianu prišli tudi za telefone iPhone. Poleg podaljšane življenjske dobe baterije ima odstranitev aplikacije Facebook še nekatere druge pozitivne učinke, med drugim se sprosti tudi do 500 MB pomnilnika (111 MB ima aplikacija sama, zraven pa se naberejo tudi shranjeni podatki), hkrati pa ostale aplikacije lahko delujejo do 15% hitreje.

Za uporabnika pa se z odstranitvijo v resnici ne spremeni veliko. Aplikacija Messenger ostane, tako da je klepetanje s prijatelji še naprej mogoče, prav tako pa je na Facebook zelo enostavno dostopati preko brskalnika telefona. Edina pomanjkljivost, ki jo utegnejo tisti najbolj aktivni uporabniki pogrešati, so notifikacije. Te so namreč omogočene le z uporabo aplikacije.

Še en (sicer tudi že kar splošno znan) ogromen odžiralec energije je Snapchat, razlog za to pa je sočasna uporaba brezžičnega omrežja, GPS signala in kamere telefona. A če ga želite še naprej uporabljati, potem te aplikacije ne odstranjujte, saj zaenkrat spletni nadomestek še ne obstaja.


Že veš, da ima tudi Mr. Gizzmo Snapchat? Dodaj ga pod imenom mr_gizzmo in imel boš ekskluziven dostop do vseh novosti, nagradnih iger in posebnih kuponov!

Če brisanje katere izmed teh dveh aplikacij za vas ne pride v poštev, problemi z baterijo pa se nadaljujejo, je morda pametno razmisliti o investiranju v polnilni ovitek za vašo napravo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here