Naposled smo le dočakali novico o prihodu novega telefona Samsung serije S. Zgodilo se bo 21. februarja v Barceloni, kjer bodo na kongresu mobilne telefonije (MWC) končno odkrili težko pričakovano noviteto v obliki telefona Galaxy S7. Pričakovanja so visoka, saj nas je prejšnji model S6 popolnoma osupnil.

Tokrat je govora o vodoodpornem ohišju, pri Samsungu pa so nehote razkrili, da prihaja tudi Galaxy S7 Edge. Na svoji spletni strani so na več mestih pomotoma dodali tudi model Galaxy S7 Edge, kasneje pa so napako seveda hitro odstranili.

Dizajn telefona bo sicer ostal zelo podoben svojemu predhodniku, točne specifikacije pa še vedno ostajajo skrbno varovana skrivnost. Tako S7 kot S7 Edge bosta predvidoma imela Super AMOLED zaslon resolucije 2560 x 1440, Samsungov Exynos 8 8890 osemjedrni procesor, 4 GB rama in 32 oz. 64 GB pomnilnika.

S7 Edge bo z 5,5-inčnim ekranom večji od telefona Galaxy S7, ki bo imel 5,1-inčni zaslon. Tudi baterija bo v sorazmerju z velikostjo ekrana, saj bo pri večjem Edgu tudi baterija zmogljivejša– imela bo 3600 mAh, S7 pa 3000 mAh. Potrdili pa so že možnost razširitve pomnilnika z microSD kartico, kar so pri prejšnjem modelu onemogočili, pa tudi odpornost telefona na vodo in prah. Še točno teden dni nas loči od velikega razkritja, ki ga že vsi zelo težko pričakujemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here