Spomnimo se – Apple je jeseni lani predstavil dva nova modela iPhone telefonov – zmogljivega iPhone 5S in v plastično ohišje različnih barv odet prejšnji model poimenovan iPhone 5C. Kljub leto dni stari strojni opremi pa Apple ni bistveno znižal njegovo ceno, kar je vodilo v porazno nizke prodajne številke v naslednjih mesecih. Po nekaterih informacijah naj bi imel Apple zaradi slabe prodaje več kot 3 milijonov naprav iPhone 5C v svojih skladiščih.

A očitno se Američani ne bodo tako hitro predali usodi – namreč na veliko se govori, da so z namenom nižje cene in posledično večje prodaje pripravili pri podjetju novo različico iPhona 5C. Le-la se od predhodnika razlikuje v dveh stvareh. In sicer v pol manjšem spominu namenjenem uporabniku – 8GB – in 60€ nižji ceni. Več informacij naj bi Apple izdal že danes, telefon pa naj bi šel nemudoma v prodajo, saj ga imajo večji prodajalci v Evropi že na zalogi.

POTRJENO – Apple iPhone 5C 8GB je že na voljo v Nemčiji za ceno 549€. Če bo prodaja stekla po načrtih, ga lahko v kratkem pričakujemo tudi pri naših ponudnikih mobilne telefonije.

KOMENTAR: Če nas vprašate, ne vidimo zakaj Apple raje ni samo znižal ceno sedanjega modela. S tem bi porabil manj denarja za novo proizvodnjo in dobavljivost, po drugi strani pa 60€ nižja cena pomeni še vedno ceno okoli 530€, kar za leto in pol staro strojno opremo v plastičnem ohišju nikakor ni mamljivo. Kaj meniš ti?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here