Facebook je v nekaterih državah že nekaj časa eksperimentiral z uvedbo novega in izboljšanega gumba „Všeč mi je“, ki bi dodal še 6 čustvenih odzivov, zdaj pa se je poskusna doba očitno zaključila in nove reakcije smo v uporabo dobili tudi pri nas.

Poleg gumba „Všeč mi je“ bo zdaj možno izbrati še druge odzive – ljubezen, smeh, presenečenje, žalost ali jezo. Poleg zgornjih petih odzivov je obstajal tudi navdušen odziv „yay“, a so pri Facebooku odločili, da po svetu ni dovolj splošno razumljiv, zato so ga črtali s seznama reakcij, svoje navdušenje pa bomo morali izražati s pomočjo ostalih odzivov ali dobrih starih komentarjev.

Zahteve množice po gumbu „Ni mi všeč“ so sicer vedno bolj naraščale, a pri Facebooku so se tej opciji odpovedali, saj naj bi prinašala preveč negativnosti. Novi odzivi so tako najboljši kompromis za izražanje mnenja, ki ne pomeni vedno le, da nam je nekaj všeč, zdaj bomo namreč empatijo in sočustvovanje lahko izražali s simboli, ki so za nekatere situacije veliko bolj primerni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here