Pri podjetju Apple so zaradi napake odpoklicali nekatere napajalnike z dvema nožicama za priključitev na zidno vtičnico. Okvarjeni naj bi bili napajalniki, izdelani med 2003 in 2015 in namenjeni tudi evropskemu trgu, odpošiljali pa so jih z računalniki Mac in nekaterimi napravami s sistemom iOS, vključeni pa so bili tudi v komplet Apple World Travel Adapter Kit.

Obstaja namreč zelo majhna možnost, da se nožice zlomijo in povzročijo električni udar, zaenkrat je bilo zabeleženih 12 takšnih primerov.

Ali je vaš napajalnik okvarjen preverite tako, da preverite oznako na njem v notranjosti reže. Okvarjeni napajalniki so označeni s 4 ali 5 mestno številko, medtem ko ima prenovljena in varna verzija oznako EUR.

Če ugotovite, da je tudi vaš napajalnik iz okvarjene serije, vam ga pri pooblaščenem prodajalcu naprav Apple brezplačno zamenjajo, potrebovali boste le serijsko številko naprave, ob nakupu katere ste napajalnik prejeli. Če je bil napajalnik kupljen pri nas, vam ga prav tako takoj brezplačno zamenjamo ob predložitvi računa ali številke vašega naročila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here