V neprestani bitki za prevlado na vrhu je Apple po petih letih moral za kratek čas priznati poraz. Podjetje Alphabet, ki ga sestavljajo vsa podjetja v lasti Larryja Pagea in Sergeya Brina, med drugim Google, Youtube in Gmail, je v torek prehitelo Apple kot najvrednejše podjetje na svetu.

Podjetje, ki je bilo ustanovljeno šele avgusta lani, je v zadnjem četrtletju ustvarilo kar 4,9 milijarde ameriških dolarjev dobička, delnice pa so se po objavi te informacije dvignile za 9%. Že v sredo zjutraj pa so spet padle za 3%, ocenjena vrednost pa se je zmanjšala s 544 na okrog 500 milijard ameriških dolarjev, medtem ko ocenjena vrednost Appla ostaja 525 milijard.

Ta je tako spet nazaj na vodilnem mestu najvrednejših podjetij, vprašanje pa je, ali lahko Apple z iPhonom še naprej dosega visoka pričakovanja glede prodaje, ki so jo dosegali v preteklih letih. Google pa še naprej podira rekorde z zaslužkom od spletnega oglaševanja, kljub temu da cena za klik vztrajno pada. Očitno pa je, da se bosta ta dva giganta še naprej spopadala za mesto na vrhu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here