Korejski proizvajalec mobilnih naprav (in cele vrste drugih hišnih naprav) LG je v začetku nastajanja Android pametnih naprav vedno stal v senci večje in popularnejše sosedove tovarne po imenu Samsung. Še več, v slovenskih prodajalnah mobilnih naprav sem osebno večkrat slišal, kako prodajalci ponujajo LG-jeve naprave kot “enak kot Samsung, samo cenejši”. že res, da LG veliko “kopira” svojega soseda, a vseeno se mi taka primerjava ne zdi primerna v takem okolju. Očitno so slednje spoznali tudi vodilni pri LG-ju, ki poskušajo z zadnjima dvema izdajama svojih LG G naprav popraviti vtis kopiranja in dodati več svojega privdiha – tipka za vklop in glasnost na zadnji strani naprave, nov bolj odrasel videz uporabniškega vmesnika GUI, ki je povrhu še izredno pameten so le najočitnejše “klasično” LG-jeve nadgradnje.

LG G3 je LG-jevo najmočnejše orožje v mobilnem svetu in je bila težko pričakovana naprava z visokimi cilji – premagati ali vsaj zasenčiti tako sosedovega tekmeca Samsung Galaxya S5 kot tudi tajvanskega HTC One (M8) in japonsko Sony Xperijo Z2, zdaj že tudi Xperio Z3. Najboljše je najboljše je enostavna logika, katere se je poslužil LG pri ustvarjanju posodobitve tako programske kot tudi strojne opreme. Zato ni presenečenje, da za možgane in mišice naprave skrbi izredno zmogljiv 4-jederni Snapdragon 801 procesor (2,5GHz) z 3GB delovnega spomina v 32GB različici oz. 2GB delovnega spomina v različici s 16GB uporabniškega spomina. A vgrajen zmogljiv procesor ni tista stvar na katero je LG najbolj ponosen v LG-ju G3. Ta stvar je seveda izjemen 5.5 inčni TRUE HD IPS+ zaslon z neverjetno 2K oz. QHD ločljivostjo. To pomeni kar štiri-kratno ločljivost HD zaslonov oz. 2560 x 1440 pik, ki z izjemnimi 534 ppi pomete vso konkurenco pred sabo, še posebno z vsem najljubšim iPhonom 6, ki zmore (le) 326 ppi (PPI – pixels per inch / število posameznik pikslov v dolžini enega inča).

Tudi za vse fotografe ima LG G3 nekatere skrite ase pod rokavom. Najprej je tukaj kamera na zadnji strani naprave ki ima za današnje razmere povprečno velik 13 MP senzor, ki pa je dodatno izboljšan z OIS+ tehnologijo, kar dejansko pomeni, da je zajemanje fotografij in videoposnetkov bolj stabilno z uporabo tako optične kot tudi digitalne stabilizacije. Seveda največja novost novega fotoaparata pa je (prvič na mobilni napravi) uporaba laserskega avtomatskega ostrenja slike. LG z njim obljublja najhitrejše ostrenje (276ms!) in boljše rezultate pri ostrenju tako v temi kot v dobri osvetlitvi. Za vse posnetke v temi pa je na voljo tudi dvojna LED bliskavica različnih barv za bolj naravne odtenke kože na fotografijah. Ker pa so selfiji v porastu, je LG vgradil tudi zmogljivejšo sprednjo kamero, ki z 2.1 MP senzorjem in izboljšano dvojno lečo s širokim zornim kotom zajemanja fotografij omogoča najlepše posnetke sebe in drugih v nerodnih položajih. LG G3 pa se dobro odreže tudi kot videokamera, saj je glavna kamera zmožna snemanja video posnetkov do 4K ločljivosti z izboljšano tehnologijo samodejnega prilagajanja posnetega zvoka in vgrajenimi visoko kakovostnimi mikrofoni za najbolj čist zvok brez odmevov tudi na koncertih.

gfd

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here