Le dva milijona nas je kar pomeni, da moramo biti zelo potrpežljivi ko pride do vključitve posameznih tujih storitev za prebivalce naše male države. Nešteto storitev bi lahko omenili za namene argumentiranja prejšnje trditve, a pustimo to za zdaj – osredotočimo se raje na to kar imamo in od včeraj naprej lahko vsak uporabnik Android operacijskega sistema z Googlovim računom (Gmail račun) na slovenskem ozemlju koristi dve zelo željeni storitvi – to sta Google Glasba in Google Filmi.

Morda ste zvesti obiskovalci Google Play trgovine preko Android pametnega telefona ali preko spleta že opazili, da sta na voljo za ogled dve novi možnosti – Glasba in Filmi. Prva omogoča nakup milijonov in milijonov glasbenih datotek ali albumov vaših najljubših glasbenih izvajalcev po konkurenčnih cenah oz. cenah, ki so primerljive z drugimi tovrstnimi storitvami (0,99 – 1,29€ za posamezno skladbo oz. 5,49 – 9,49€ za posamezni album). Če ne želite kupovati le posameznih sklad, pa se lahko odločite za mesečno naročnino na storitev Google Play Glasba, ki vam prinaša neomejen dostop do celotne glasbe zbirke kjerkoli in kadarkoli! To pomeni, da lahko vso glasbo poslušate na do 10-tih napravah pa naj si to bo tablični računalnik, pametni telefon, Android TV storitev ali preko spleta. Še več, priljubljeno skladbo je možno tudi sinhronizirati na prenosno napravo kar pomeni, da bo le-ta dostopna tudi takrat, ko ni brezžične povezave! Omenjena naročnina je v promocijski ponudbi do Januarja 2015 na voljo po promocijski ceni 4,99€/mesec, prvi mesec pa je še brezplačen!

Le en dan po vključitvi Slovenije v shemo Googlove glasbene storitve je Google omogočil še storitev Filmi za uporabnike iz območja Slovenije. S to storitvijo Google ponuja možnost nakupa ali najema (možnost ogleda izbranega filma za omejen čas) široke ponudbe novih in starih legendarnih filmov različnih ustvarjalcev. Na kratko povedano – celotna kino dvorana na vašem tabličnem računalniku, pametnem telefonu, Android TV-ju ali na spletu za ceno ene kino vstopnice! Odlično!

Več o omenjenih storitvah si poglej preko aplikacije Google Trgovina na tvojem tabličnem računalniku ali pametnem telefonu z Android operacijskim sistemom oz. direktno preko spletne strani Google Play.

Veliko glasbenih in filmskih užitkov ti želi ekipa Gizzmo!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here