Doslej so kupci do pametnega mobilnega telefona OnePlus One lahko prišli le s povabilom ali zmago na tekmovanjih, ki jih je podjetje gostilo bodisi na svojem forumu bodisi na priljubljenih družbenih omrežjih. Na veliko veselje mnogih, ki so telefon že imeli srečo preizkusiti in tistih, ki si to neizmerno želijo, pa je podjetje najavilo, da bo njihov izjemno priljubljen mobilnik že od 27. oktobra na voljo tudi v prosti prodaji – po principu kdor prej pride, prej melje. Kaj to pomeni? Pametni mobilni telefon One bo prvi prejel tisti, ki ga bo kot prvi naročil na njihovi spletni strani – možno bo prednaročilo, dejansko naročilo pa bo potrebno oddati 27. oktobra, in sicer med 16 in 17 uro popoldan. Seveda se zaradi izjemnih specifikacij, daleč najnižje cene med konkurenti in odličnih odzivov uporabnikov pričakuje velik naval, zato bo zanimivo videti kdo bo dejansko uspešen.

Pametni mobilni telefon OnePlus One je med uporabniki storitev mobilne telefonije še vedno izjemno priljubljen predvsem zaradi tega, ker ponuja zdaleč najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo. Strojna oprema mobilnika maloprodajne vrednosti slabih 270 evrov namreč obsega zaslon s 5,5-palčno (14-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 1.080 x 1.920 slikovnih točk, 4-jedrni procesor Snapdragon 801 frekvence 2,5 gigaherca, tri gigabajte sistemskega pomnilnika in digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov točk. Vse to dopolni še baterija zmogljivosti 3.100 miliamperskih ur, za opravljanje videokonferenc pa je na razpolago spletna kamera ločljivosti pet milijonov točk. Novost za nameček meri le 152,9 x 75,9 x 8,9 milimetrov in tehta okoli 162 gramov.

OnePlus One je po prepričanju mnogih najboljši Android mobilnik vseh časov. Opremljen z 16 gigabajti vgrajenega pomnilnika bo onkraj luže na voljo za preračunanih 269 evrov (v Evropi 300 evrov), medtem ko bo različica s pomnilnikom s 64 gigabajti prostora naprodaj za vsega preračunanih 299 evrov (v Evropi 350 evrov).

Podjetje OnePlus je z modelom One pokazalo, kakšen je lahko – ne, kakšen bi pravzaprav moral biti sodoben pametni telefon. Zmogljiv, prijazen do uporabnikov, multimedijsko nadarjen in predvsem opremljen z razumno cenovno nalepko. Ker je OnePlus One več kot dvakrat cenejši od paradnih konjev drugih proizvajalcev (HTC One M8, iPhone 5S, Galaxy S5 itd.), ob tem pa jih preseže na številnih področjih, si podjetje OnePlus preprosto zasluži en velik poklon. Bi ga imeli?


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here