Vsi imamo radi selfieje, a kaj ko nas le ti “prisilijo” v uporabo slabših sprednjih kamer na naših napravah. Tudi če je sprednja kamera domnevno dobra, je v večini primerov izrazito slabša kot primarna kamera na zadnji strani naprave – a ne pri novem HTC Desire Eye! To je “stroj za proizvajanje selfiejev”, ki se ponaša s sprednjo kamero ločljivosti kar 13 milijonov slikovnih točk in celo dvojno bliskavico LED. Spletna kamera mobilnika je za nameček opremljena še celo z napredno tehnologijo za zajem kakovostnih fotografij tudi pri zmanjšani svetilnosti in tresenju rok.

Glavna razlika med obema kamerama je v vidnem polju – prednja ima nekoliko širšega, ekvivalentnega 22mm leči, medtem ko ima zadnja 28mm. Zelo všečna nadgradnja je tudi v Camera App-u naprave, ki vam nudi združevanje fotografij iz obeh kamer v t.i. Frontback stilu. Sprednja kamera ima tudi funkcijo sledenja obraza, kar je recimo zelo priročno pri pogovorih prek Skype-a.

Pametni mobilni telefon HTC Desire Eye bo zlahka prepričal tudi nekoliko zahtevnejše, saj za prikazovanje slik razpolaga s 5,2-palčnim (13,2-centimetrskim) zaslon ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, hitrim 4-jedrnim procesorjem Snapdragon 801 grekvence 2,3 gigahercev, sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov in vgrajeni pomnilnik z zgolj 16 gigabajti prostora. Relativno zmogljiva strojna oprema je zajeta v ohišje debeline 8,5 milimetrov in teže 154 gramov, ki se za nameček ponaša s certifikatom IPX7, kar pomeni, da lahko brez okvar zdrži v vodi na globini enega metra za do 30 minut.

Novost bo oktobra na voljo izključno za uporabnike storitev mobilne telefonije ameriškega giganta AT&T, nekoliko kasneje pa bo na voljo še drugod po svetu. Cena naprave za zdaj ostaja skrivnost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here