Pričakuje se, da bo Apple ob 19. uri po našem in 10. uri po lokalnem kalifornijskem času predstavil novi iPhone6 ter operacijski sistem iOS 8, poleg tega pa tudi novost na trgu – iWatch. Namiguje se tudi na to, da bo Apple prvič predstavil tudi iPhone 6L – večji, a malce tanjši brat s kar 5,5-palčnim zaslonom in podobnimi zmogljivostmi. Apple-ov prvi mož Tim Cook bo na predstavitvi skušal predstaviti zakaj se bodo pred Applovimi trgovinami znova vile dolge vrste iFan-ov.


iPhone 6 – zmogljivejši, “neuničljiv”, večji in tudi dražji

iPhone 6 naj bi bil opremljen s 4,7-palčnim zaslonom iz praktično neuničljivega safirskega stekla z ločljivostjo 1134 x 750 pikslov, torej bo največji iPhone do zdaj. Za brezhibno delovanje bo skrbel štirijedrni procesor Cortex-A8, pomnilniški modul za shranjevanje podatkov pa naj bi tokrat prvič zrasel celo do 128 gigabajtov (na voljo bodo seveda tudi klasične 16-, 32- in 64-GB različice). Fotoaparat bo znova 8MP, a z zmogljivejšim senzorjem in boljšo lečo. Krožijo tudi govorice, da bo 6-ica izdelana v skladu s standardom IP67, kar pomeni, da bo odporna proti prašnim delcem in se bo lahko potopila do globine enega metra.

Američani že čakajo pred trgovinami?!

Kljub današnji predstavitvi, je začetek prodaje predviden nekje sredi septembra – a to največje Apple privržence niti malo ne moti. V New Yorku se pred Apple Store-i že zbirajo prvi nadebudneži, ki bodo tam kampirali dokler se prodaja iPhone 6 dejansko ne začne – volja in želja največjih Apple fano-ov torej skoraj ne pozna meja.


Nova linija Spigen SGP ovitkov za iPhone 6 že na poti.

Na prihod novega iPhone 6 se pripravlja tudi Mr. Gizzmo – že konec septembra bo na voljo nova linija Spigen SGP ovitkov, nad katerimi boste vsi ponosni lastniki najbrž najbolj pričakovanega smartphone-a zagotovo navdušeni.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here