Tega pa res nihče ni pričakoval! Kot strela z jasnega je danes odjeknila novica, da je Google prodal podjetje Motorola Mobility (sektor za mobilne naprave) kitajskemu proizvajalcu strojne opreme Lenovo.

Google je v sklenjeni pogodbi prodal podjetje Motorola za $2,91 bilijonov, kar je precej manj kot je zanj odštel ob nakupu avgusta 2011 ($12,5 bilijonov). A potrebno je poudariti, da bo Google obdržal v lasti vse patente podjetja Motorola, ki so očitno veliko več vredni kot samo podjetje. Pa tudi podjetje je sedaj v slabšem finančnem položaju kot je bilo leta 2011 ob prevzemu. Google namreč ni uspel preobrniti poslovanja Motorole na zeleno vejo kljub dvema zelo hvaljenima mobiteloma Motorola moto X in moto G, ki pa sta bila predolgo na voljo samo v ZDA, da bi lahko prinesla večji dobiček. Pa tudi celi 2 leti porabiti za razvoj dveh naprav je precej drag čas. V uradni izjavi je sicer Google omenil, da glavni razlog za prodajo tiči v dejstvu, da se ni mogel popolnoma posvetiti Motoroli, saj bi s tem nepravično škodili drugim proizvajalcem Android pametnih mobitelov. Ob tem je Google še poudaril, da bo Lenovo ohranil značilno identiteto podjetja Motorola, kar upamo da pomeni, da bo ime Motorola živelo še naprej.

Prvi mobilni telefon Motorola na levi in na desni uslužbenec pri Lenovu Ashton Kutcher.

Za konec pa še to – Lenovo je očitno na pohodu! Zdaj imajo v lasti podjetje, ki je prvo izdelalo mobilni telefon ter Hollywoodskega zvezdnika Ashtona Kutcherja. Morda niste vedeli, a Aston je velik ljubitelj tehnologije in je pred približno pol leta postal inženir za mobilne produkte pri Lenovu. Zdaj ali je to le marketinška poteza vedo samo oni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here