Dobro smo sledili tej novici! Najprej je sam LG napovedal, da bo po Južni Koreji in ZDA prvi fleksibilni mobitel z ukrivljenim zaslonom na voljo v kratkem tudi v Evropi. Takoj nas je zanimalo, ali naša mala Slovenija spada med te države. Namig o tem nam je hitro dala uradna LG Mobile Slovenija facebook stran, ki je objavila video predstavitev mobitela ter se odela v LG G Flex barve. Danes pa je naša namigovanja potrdil Telekom Slovenije, ki bo tako kot prvi slovenski operater na voljo ponudil inovativni mobilni telefon LG G Flex. Na voljo bo ob koncu februarja letos.

LG G Flex.Zakaj smo tako navdušeni nad tem mobitelom? Naj vam povemo da je to prvi mobitel, ki v sebi združuje ukrivljen zaslon, ukrivljeno baterijo in pokrov baterije, ki sam zaceli manjše praske! Najprej gremo k zaslonu – ta je ukrivljen od zgornjega dela proti spodnjemu delu, kar omogoča veliko bolj doživeto izkušnjo pri gledanju filmov na velikem 6 inch-nem HD zaslonu. Ta krivina prav tako omogoča boljše prileganje mobitela obrazu med opravljanjem klicev. Sledi inovativna 3500 mAh baterija – je prva baterija, ki je prav tako kot zaslon ukrivljena. To omogoča, da se lepo prilega krivini zaslona in tako ne poveča debelino naprave, ki je s tem lahko izjemnih 8,7mm. Inovacijo pa predstavlja tudi pokrov baterije, saj je zaradi uporabljenih materialov zmožen sam zaceliti manjše praske pod vplivom toplote! Skoraj že lahko pomahamo adijo etuijem. Skoraj. Vse te inovacije skupaj pa predstavljajo verjetno največjo značilnost LG G Flex-a. Tako kot samo ime Flex že pove, lahko ta mobitel po mili volji zvijamo in izravnavamo pa bo lepo delal naprej! Res neverjetno!

Kot že omenjeno, bo LG G Flex na voljo pri Telekomu Slovenije ob koncu februarja. Zaenkrat še niso razkrili koliko bo potrebno odšteti za tega fleksibilneža, a povemo vam lahko, da ni ravno najcenejši na trgu. Trenutno se cena (brez vezave) giblje nad 800€.

V videoposnetku spodaj si lahko pogledate še druge lastnosti LG G Flexa v hitrem pregledu spletnega mesta CNET – zanimiv je prikaz aplikacij kot sta Qteather in Dual Windows Multitasking. PS: Preizkusijo tudi fleksibilnost!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here