Microsoftovi programi za pisanje in urejanje dokumentov Word, Excel, PowerPoint in OneNote (skupno ime Office) so nepogrešljiv del programske opreme vsakega računalnika (skoraj). Z naraščanjem števila pametnih mobilnih naprav pa Microsoft z Office ni sledil njihovemu povpraševanju za tablice in telefone – do sedaj.

V mesecu marcu je Microsoft prvič ponudil brezplačno aplikacijo Office za Android naprave. Prej je bila na voljo le uporabnikom, ki so imeli naročnino na Office 365. Zdaj pa je v brezplačni aplikaciji na voljo tudi urejanje dokumentov in ne samo njihovo branje – tudi brez vezave na Office 365. Aplikacijo smo preizkusili tudi mi in je vsekakor dobra za pisanje, urejanje ali branje Office dokumentov. Več o omenjeni aplikaciji si lahko pogledate v Google Play Trgovini tukaj.

Zanimivo je, da se Microsoft na drugi strani ni odločil ponuditi enake ponudbe uporabnikom iOS naprav. Namreč uporabniki iPad tabličnih računalnikov in iPhone mobilnih telefonov lahko v brezplačni aplikaciji le berejo Wordove, Excelove in PowerPoint dokumente. Če želijo te dokumente tudi urejati na svoji mobilni napravi, pa morajo plačati naročnino za Office 365 v vrednosti 10$/mesec. Zakaj in ali je to pametna odločitev naj presodi kdo drug. Po statistiki sodeč – v enem tednu od kar je aplikacija Office na voljo v iTunes trgovini je bila prenesena kar 12 milijon-krat – uporabniki niso zamerili Microsoftu. Več o omenjeni aplikaciji za iOS naprave si lahko pogledate tukaj.

Aplikacija Office Mobile za iOS naprave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here