Instagramu očitno ni dovolj, da so povsem kopirali najpopularnejše funkcije Snapchata, zdaj so se spravili na še eno socialno omrežje – Pinterest.

Dodali so namreč novo funkcijo, s katero lahko priljubljene fotografije shranite med zaznamke, nato pa shranjene fotografije razdelite v različne zbirke oz. kolekcije. Če vas to spominja na segmentacijo na platformi Pinterest, imate povsem prav. Edina razlika med Instagramovimi zbirkami, ki so jih poimenovali »collections«, in Pinterestovimi »boardi« je v tem, da so na Instagramu vaše kolekcije zasebne ter jih lahko vidite samo vi.

Popolnoma jasno je, da so se pri Instagramu odločili zdužiti vse najpopularnejše funkcije različnih socialnih omrežij v eni aplikaciji. Tako namreč kmalu ne boste več imeli razloga, da bi uporabljali katerokoli drugo aplikacijo kot le Instagram.

Kljub očitnemu kopiranju zbirke niso zgrešena ideja. Mnogo ljudi na Instagramu išče navdih in inspiracijo, naj bo to za stil oblačenja, interier ali recepte. Nova funkcija tako uporabno organizira najljubše fotografije v pregledne sklope.

To storite povsem preprosto. Pod fotografijo se na desni strani nahaja ikonica za zaznamek. Če jo pritisnete in držite, se pojavi okno »New Collection«, če še nimate ustvarjene nobene zbirke. To le poimenujete in voilà, vaša prva zbirka je ustvarjena. Do zbirk lahko dostopate na svojem profilu, v četrtem zavihku (poleg označenih fotografij).

Instagram je funkcijo shranjevanja predstavil decembra 2016, od takrat pa naj bi jo vsaj enkrat uporabilo že 46 % uporabnikov. Mnoge bo torej možnost organiziranja v zbirke močno razveselila, brezsramnemu kopiranju navkljub.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here