Lenovo je že dobro poznano podjetje med slovenskimi in drugimi kupci, saj v rokah že držijo naziv najbolje prodajanih osebnih računalnikov. Slednji naziv pa v zadnjih letih vse bolj poskušajo prenesti še na segment pametnih mobilnih naprav. Tako so v začetku tega leta že naredili veliki prevzem Motorole, zdaj pa podjetje navdušuje s super zmogljivim mobilnikom Lenovo Vibe Z2 Pro. Telefon v kompaktnem in 7,7 mm tankem aluminijastem ohišju združuje vse kar si srce lahko poželi v letu 2014 – to je velik 6 inčni zaslon 2K ločljivosti (2560 x 1440 pik), 16 MP velik senzor kamere z optično stabilizacijo, najnovejši Snapdragon 801 procesor s 3GB delovnega spomina in veliko – 4000mAh kapaciteto baterije. Vibe Z2 Pro je definitivno en najbolje opremljenih telefonov danes. Glede na lastnosti se mu najbolj uspe približati le LG G3. žal Lenovo zaenkrat osvaja le azijsko tržišče in njihov zadnji dragulj zelo verjetno ne bo na voljo v naši mali deželi in vse kar nam ostane je brisanje slin ob ogledu video predstavitve naprave spodaj.

Na drugi strani pa z nekoliko drugačno strategijo – odlične lastnosti po nižji ceni – na veliko osvaja tržišča kitajsko podjetje Xiaomi. Slednje je pri nas in v svetu veliko bolj znano po svojem uporabniškem vmesniku MIUI, a v zadnjem času po priključitvi nekdaj vodilnega moža pri Androidu Huga Barre k podjetju, le-to dela velike korake tudi na področju strojne opreme. Tako lahko večkrat beremo novice o rekordno hitrih prodanih zalogah najnovejše Xiaomi mobilne naprave. Zadnji takšen podvig je podjetju uspel pred nekaj dnevi, ko so v Indiji prodali celotno zalogo (15.000) srednje kategornika Xiaomi Mi3 v pičlih 2 sekundah!

Morda še bolj zanimiv podatek je ta, ki govori, da je Xiaomi v zadnjem letu več kot podvojil svoj tržni delež in se danes nahaja v svetovnem merilu že na petem mestu (5,1% delež) – pred LG-jem (4,9%), Sony-jem in HTC-jem. V svetovnem merilu sicer še vedno prevladujeta Samsung (25,2%, padec v enem letu za 7,4%) in Apple (11,9%, padec za 1,5%), medtem ko je samo na Kitajskem postal Xiaomi v tem četrtletju najbolje prodajana znamka mobilnih naprav (pred tem Samsung). Ob napovedi spodbudnih podatkov za Xiaomi pa vodilni pri podjetju že napovedujejo načrte za vstop na evropsko in ameriško tržišče. Si želiš Xiaomi naprav tudi pri naših ponudnikih mobilne tehnologije? Povej nam med komentarji spodaj!

PS: Če je Xiaomi v pičlih 2 sekundah prodal vso zalogo naprave Mi3, kaj bo šele jeseni, ko je podjetje napovedalo začetek prodaje nadgradnje Mi4 z še bolj osupljivimi lastnostmi in denarnici prijazno ceno?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here