HTC je na začetku svoje poti veliko uporabljal Windows Phone operacijski sistem, a je kasneje skoraj v celoti prešel na popularnejši Android OS. Zadnji novejši Windows Phone napravi iz vrst HTC sta bili HTC Windows Phone 8X in 8S, ki pa ob hudi konkurenci Nokia Lumia naprav nikoli nista zablesteli.

Zdaj, ko se HTC otepa rdečih številk tudi na Android operacijskem sistemu, so se vodilni pri tajvanskem podjetju odločili za ponovni preizkus WP platforme. A tokrat ne bodo v ogenj poslali “povprečne” naprave, ampak prirejeno verzijo svojega paradnega konja za leto 2014 – to je HTC One (M8).

Windows Phone 8.1 različica HTC-ja One (M8) naj bi po videzu, lastnostih in izgradnji ostala identična svoji Android verziji. To pomeni velik 5 inčni FullHD Super LCD3 zaslon s stereo BoomSound zvočnikoma na sprednji strani, na zadnji strani dvojna LED bliskavica in dvojna UltraPixel 4MP kamera ter v notranjosti hiter Snapdragon 801 procesor z Adreno 330 grafično enoto, 2GB delovnega spomina in 32GB uporabniškega spomina z možnostjo nadgradnje z microSD kartico. Energijo vsem komponentam naj bi dovajala baterija kapacitete 2600 mAh. Seveda pa ne smemo pozabiti na odlično aluminijasto ohišje, ki bo najverjetneje krasilo zunanjost naprave.

Napovedi o prodaji omenjene naprave zaenkrat govorijo o dostopnosti le na ameriškem tržišču – natančneje naj bi HTC predstavil WP različico naprave One (M8) že 19. avgusta v New Yorku. Informacij glede dobavljivosti za evropsko tržišče še ni, a verjamemo da bo napravo v primeru uspešne prodaje možno kupiti tudi pri nas v kasnejšem obdobju. Kaj praviš, imaš raje WP ali Android verzijo popularnega One (M8)?


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here