Še ena težko pričakovana telefonska novost je prejšnji vikend ugledala luč sveta, saj je LG predstavil svoj nov in prenovljen model telefona G5, ki je doživel popolno preobrazbo. Predstavili so nam povsem revolucionaren modularni telefon, ki ga je možno razstaviti in celotni spodnji del telefona zamenjati z vrsto posebej prilagojenih dodatkov, ki telefon lahko spremenijo v profesionalni fotoaparat z dodatno baterijo ali vrhunski zvočnik.

LG G5 module

Celoten dizajn telefona nima s predhodnikom skoraj nič skupnega, saj so se očitno pri LG-ju odločili ubrati povsem drugačen pristop, kar nas močno razveseljuje. G5 je zdaj povsem kovinski, aluminijevo ohišje pa je velik korak naprej od usnjenega hrbta pri napravi G4. Zahvaljujoč posebni modularni zasnovi pa LG G5 ostaja eden redkih telefonov, ki še omogoča enostavno odstranjevanje in menjavo baterije.

Novi 5,3-inčni telefon z ločljivostjo 1440×2560 je opremljen z najnovejšim procesorjem Snapdragon 820, zaradi katerega je LG G5 izjemno odziven. S 16 MP kamero in še dodatnim 8 MP senzorjem ter širokokotno lečo s 135 stopinjskim kotom zajemanja slike je moč posneti osupljive fotografije, opazen napredek pa so storili tudi glede menija, ki je zdaj veliko bolj pregleden in obvladljiv. Podobno kot Samsungov S7 ima tudi G5 zdaj zaslon, ki je ves čas prižgan in prikazuje osnovne informacije o času in datumu, oba pa uporabljata tudi operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow.

LG G5 ima 4 GB RAM-a in 32 GB pomnilnika z režo za microSD spomnisko kartico do velikosti 2 TB. Baterija zmogljivosti 2800 mAh omogoča zelo zadovoljiv čas uporabe, telefon pa bo na voljo v štirih barvah – roza, sivi, zlati in srebrni.

Telefon za LG definitivno predstavlja korak v pravo smer, a zaradi svoje inovativnosti mu zaenkrat manjka še nekaj kozmetičnih popravkov. Zaenkrat še precej spominja na prototip telefonov, ki jih bomo skoraj zagotovo uporabljali v prihodnosti, za prvi poskus modularnega telefona pa si kljub temu zasluži odlično oceno.

V prodaji bo predvidoma začetek marca, točna cena pa zaenkrat še ni znana, vemo pa, da bo cena – tako kot telefon – premium, zato pričakujemo, da bo zanj treba odšteti od 600 € navzgor.

Lastnosti
Operacijski sistemAndroid 6.0 Marshmallow
ProcesorSnapdragon 820
Zaslon5.3-inčev z ločljivostjo 2560x1440
RAM4GB
Pomnilnik32GB + microSD do 2TB
Kamera16 MP zadnja kamera (78-stopinjska) + 8 MP zadnja kamera (135-stopinjska) / 8 MP sprednja kamera
Baterija2800 mAh
Velikost149.4mm x 73.9mm x 7.7mm
Teža159 g

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here