Po tem, ko je Instagram brezsramno kopiral Snapchat in dodal na zid tudi t.i. »Insta Stories«, smo vedeli, da lahko kmalu pričakujemo podobno tudi od Facebooka. In prav zares lahko takšno funkcijo zdaj uporabljamo tudi znotraj aplikacije Facebook Messenger. Na vrhu se je pojavila možnost »Add to your day«, ki uporabniku omogoča fotografiranje oz. nalaganje slik iz albumov, uporabnik pa ima nato možnost dodajanja filtrov, nalepk, emojijev ali čečkanja z različnimi barvami.

Poleg fotografije lahko polepšate tudi svoja tekstovna sporočila. Ob kliku na »Add to your day« se odpre kamera, spodaj desno pa se pojavi majhna paleta z barvami. Ob kliku nanjo se pojavi prazno platno, kjer lahko sami ustvarite sporočilo za prijatelje, nato pa ga povsem personalizirate z različnimi barvami, učinki in seveda nalepkami. Podobno kot na Instagramu poslane fotografije ne izginejo po tem, ko jih uporabnik odpre, poleg tega pa Facebook ne obvešča, če prijatelj naredi screenshot vašega posnetka.

Direktor Messengerja, Peter Martinazzi, je povedal, da je Messengerjev cilj postati prostor za druženje, načrtovanje in lažje izražanje čustev ter občutkov, s to posodobitvijo pa so želeli nivo komunikacije še nadgraditi. Trendi pogovarjanja se namreč spreminjajo, ljudje postajajo vedno bolj vizualni in uporabljajo ogromno smeškov in nalepk, včasih pa se zdi, da takšno komuniciranje napreduje hitreje, kot mu lahko platforme za sporočila sledijo.

Facebook trdi, da želi vaše pogovore narediti boljše kot kdajkoli prej, a vedno bolj se zdi, da zgolj želi ohranjati stike s Snapchatom in Instagramom. Poleg tega je v njihovem interesu tudi, da vsa vaša komunikacija ostane znotraj ene same aplikacije – Facebooka!

Mnogim se za klepetanje zdi nesmiselno uporabljati tri podobne aplikacije hkrati, in pri Facebooku želijo poenotiti vašo vsakdanjo komunikacijo. Očitno pa uporabnikom ponujajo vedno več opcij za izražanje svojih misli, da jih ne bi rabili iskati drugje. Kljub temu je bil Snapchat aplikacija z največ prenosi v letu 2016. Jih bo v 2017 zamenjal Messenger?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here