Čeprav je glavna posodobitev pri najnovejši različici Snapchata možnost ustvarjanja skupin, je nas še bolj navdušilo nekaj drugega.

Dodali so možnost prepoznavanja pesmi s Shazamom kar znotraj aplikacije. Kako? Ko imate izbran način kamere, enostavno pritisnite in držite kjerkoli na ekranu. Pojavili se bodo krogi, ki nakazujejo poslušanje, ob zaznani melodiji pa vam bo Snapchat lepo izpisal naslov in izvajalca pesmi. Nadvse uporabna zadeva, ko ste sredi kakšnega koncerta ali kluba in prijateljem tako ali tako pošiljate snape, zdaj pa ne boste več rabili preklapljati med obema aplikacijama. Zagotovo ne boste zgrešili več nobene dobre pesmi!

Vrnimo se nazaj k novemu ustvarjanju skupin. Uporabniki lahko sedaj ustvarijo skupino z do 16 člani, uporaba pa je povsem preprosta. V spodnjem levem kotu kliknete oblaček za pogovor, nato pa zgoraj levo oblaček z znakom plus. Enostavno izberite prijatelje, ki jih želite povabiti v skupino in naj se skupinski pogovor prične! Skupino lahko tudi poimenujete, da ne bo težav pri iskanju. Ustvarite jo lahko tudi ob pošiljanju posameznega Snapa, kjer imate najprej opcije »Stories,« »Best friends,« »Recents« in spodaj »Groups«. Z izbiro »Create group« dodate v skupino prijatelje, ki nato prejmejo vašo fotografijo.

Osebe so ob dodajanju v skupino obveščene, kdo jih je dodal ter kdo vse je poleg njih še zraven. Sporočila se avtomatsko izbrišejo po 24 urah, pošiljate pa lahko tudi nalepke, Bitmojije, Friendmojije ali video sporočila.

Dodali so še eno zanimivo novost – škarje na vrhu kamere zdaj omogočajo, da izrežete delček slike in ga shranite kot nalepko, ki jo nato lahko poljubno uporabljate. Shranjene nalepke se pojavijo ob kliku na 2. ikono na desni strani, nato pa spodaj izberete škarje. Če želite shranjeno nalepko izbrisati, enostavno pritisnite nanjo ter jo premaknite v smetnjak.

Si že videl/a 10 Snapchat trikov, ki jih moraš nujno poznati?
Na Snapchat pa lahko dodaš tudi Mr. Gizzma pod imenom mr_gizzmo ali če poskeniraš našo Snapchat kodo!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here