Verjetno se dnevno soočate s težavo, kako obrniti mikro USB-kabel, ko ga želite priključiti na svoj pametni telefon, tablico … Čeprav obstaja 50-odstotna verjetnost, da ga vstavite pravilno, se večina poskusov nepravično sfiži. Pri Applu so že zamenjali stare povezovalne podatkovno-napajalne kable z novimi Lightning različicami, sedaj pa se bo podobno zgodilo še za uporabnike Android telefonov. Namreč, skupina nadobudnih inovatorjev iz podjetja Winnergear je predstavila prvi obrnljiv/reverzibilen mikro USB-kabel MicFlip. Ta bo v osnovi omogočal, da ga bomo lahko v svoje pametne telefone priključi ne glede na kot in stran.

Tako bomo izničili možnost poškodbe kablov in vhodov na telefonu zaradi nepremišljenega vstavljanja na silo. MicFlip obljublja popolno skladnost z vsemi mikro USB-napravami, kot so pametni telefoni, tablice, prenosne polnilne postaje Power bank, tiskalniki, zunanji zvočniki itd.

Visokokakovostni kabel ima aluminijasto ohišje glave in pozlačen vtič, ki onemogoča korozijo. Dobra sestava bo zagotavljala optimiziranje časa polnjenja in prenosa podatkov.

Da bi ideja lahko obrodila sadove, so pri Winnegear svojo inovacijo predstavili na crowdfunding platformi Indiegogo (platforma za zunanje množično financiranje), kjer so že dosegli zastavljen cilj zbranih sredstev (6000 $). Če bosta proizvodnja in testiranje potekala po načrtih, lahko pričakujemo, da bomo nove kable koristili že v bližnji prihodnosti. MicFlip bomo po zdaj znanih podatkih lahko kupili za 20 $ (18,26 €).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here