Vsako leto se v začetku januarja množice zgrnejo v Las Vegas, kjer dobijo prvi vpogled v nove tehnološke trende in igračke. CES (ali Consumer Electronics Show) navdušuje predvsem največje privržence najbolj ekskluzivnih in naprednih pripomočkov, ki bodo krojili smernice v naslednjem letu.

Ker je množica izdelkov, predstavljenih na sejmu, praktično nepregledna, smo pripravili izbor najboljših pametnih naprav, ki smo jih videli v začetku tega leta.

Mobilne naprave

Tokrat nismo bili deležni tolikšne predstavitve novih mobilnikov, kot bi jo morda pričakovali (ali želeli). Velika podjetja, kot sta Samsung ali Apple, z najavo po navadi počakajo na svoje velike predstavitvene dogodke, kjer je celotna pozornost usmerjena zgolj v nov telefon. Vseeno pa smo lahko videli nekaj novosti.

Asus Zenfone AR

Začnimo s prvim premium pametnim telefonom leta 2017. Najavili so šele drugi Androidni telefon s tehnologijo prilagojene resničnosti Google Tango, gre pa za 5,7-inčno napravo z 2560 x 1440 Super AMOLED zaslonom in 8 GB RAM-a, 23 MP kamero in trenutno enim najzmogljivejših procesorjev Snapdragon 821.

ar

BlackBerry Mercury

Gre za telefon, ki je produkt sodelovanja podjetij TCL in Blackberrya. Ohranja najznačilnejšo lastnost Blackberryev – tipkovnico! Zunanjost telefona bo iz kombinacije gume in kovine, operacijski sistem bo Android Nougat, imel pa bo tudi vgrajen senzor prstnih odtisov. Razen tega ni znanih veliko informacij, tako da bo na podatke o procesorju, količini RAM-a, velikosti zaslona in baterije itd. potrebno še malo počakati.

Huawei

Pri Huaweu tokrat niso predstavljali novih telefonov, sta pa zato dva obstoječa telefona, ki sta bila doslej na voljo zgolj na Kitajskem, zdaj na voljo tudi drugod po svetu. Mate 9 je postal dostopen tudi v Ameriki, medtem ko je Honor 6X zdaj na prodaj po celem svetu, torej tudi pri nas. Slednji je z dvojno kamero in super ceno (manj kot 250 €) privlačna nizkocenovna izbira.

Razer Project Ariana in Valerie

Razer je tokrat navdušil z dvema projektoma, ki bosta najbolj očarala ljubitelje računalniških igric.

Project Valerie je ogromni prenosni računalnik s kar tremi velikimi 17-inčnimi zasloni z resolucijo 4K, ki skupaj tvorijo 5,5 kg pošast med prenosniki in zagotavljajo edinstveno igralno izkušnjo. Zaenkrat gre zgolj za koncept, a morda se na mnoge želje vseeno razvije v prodajni produkt.

Drugi veliki projekt se imenuje Ariana. S tem izdelkom so projektorji dobili povsem novo dimenzijo, saj vaš ekran ali televizor razširi na steno za še bolj realistično izkušnjo. Rezultat je neverjetno interaktivno doživetje, ki bo celoten prostor spremenil v računalniško igrico.

LG OLED TV W

Se še spomnite ogromnih TV sprejemnikov le desetletje ali dva nazaj? LG je ustvaril najtanjši, le 2,57 mm debel TV, ki je tanjši od vašega telefona! Na voljo je v dveh velikostih, 65- in 77-inčni verziji, majši tehta 7,7 kg, večji pa 12,2 kg. A če ga boste želeli imeti, lahko zanj odprete poseben varčevalni račun – stal bo namreč slabih 10 000 €!

Amazon Alexa

Najboljši pomočnik je brez konkurence Amazonova Alexa. Nahaja se v praktično katerikoli pametni napravi, od pametnih avtomobilov, zvočnikov in celo do hladilnikov. Alexa je torej odlična platforma, ki ne bo namenjena zgolj Amazonovim lastnim produktom. Cortana in Siri se bosta morala zelo potruditi, da jo ujameta.

amazon-echo-verge-9682-0

Toyota Concept-i UX

Če si poskusite zamisliti popolnoma futuristični avtomobil, bo verjetno vsaj malo spominjal na novo Toyotino pridobitev. Avtomobil z umetno inteligenco po imenu Yui zgolj dopolnjuje vašo vožnjo in je ne prevzame popolnoma. Avto se bo skozi vožnjo o vas učil, vas spoznaval in se vam prilagajal. Povsem nekaj novega pa je tudi izgled avtomobila, ki vas zagotovo ne bo pustil ravnodušne.

Preberi si tudi, kaj medtem za nas pripravljata Samsung in Apple!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here