V začetku tega leta nestrpno pričakujemo še samo napoved novega LG-jevega paradnega konja. Po tem, ko Samsung Galaxy S5 ni uspel prerasti izven svojega plastičnega pokrova baterije in ko HTC ONE M8 ni dozorel v smislu 4MP UltraPix kamere ter ko nista ne Sony z Xperio Z2 niti Nokia z Lumio 930 naredila večjega koraka naprej, opravičeno vse upe o napravi, ki nas bo prevzela v tem letu, polagamo na LG in njihovega prihajajočega G3. Zaenkrat kaže dobro.

Do sedaj dostopne informacije glede novega LG G3 kažejo na izjemen IPS LCD velikosti 5.5 inčev z QHD ločljivostjo – to je ločljivost 2K oz. dvakratna ločljivost FullHD zaslonov oz. 2560 x 1440 pik! V slogu prejšnjih LG naprav z izjemno tankim robom ob stranicah zaslona se tudi pri G3 pričakuje, da bo veliko večino sprednjega dela prekrival zaslon, kar pomeni, da bo LG G3 kljub velikemu zaslonu ostal dokaj kompakten oz. priročen. Tipke za vklop in spreminjanje glasnosti se tudi tokrat nahajajo na zadnji strani naprave pod senzorjem za kamero. Glede vgrajene kamere se še pojavljajo različne govorice – nekateri govorijo o 13 MP Sony Exmor senzorjem, medtem ko drugi omenjajo nadgradnjo na večji 16 MP senzor kamere. V obeh primerih bo kamera deležna OIS+ stabilizacije (digitalna in optična stabilizacija za neprekosljivo stabilizacijo video posnetkov in fotografij). Ob modulu za kamero se nahaja dvoja LED bliskavica ter na nasprotni strani nekaj kaj ni povsem jasno kaj predstavlja – največ ugibanj se nagiba v smeri optičnega bralca prstnega odtisa oz. v smeri IR oddajnika (TV sprejemniki). Pod pokrovom baterije (3000 mAh) naj bi se po zadnjih informacijah nahajal najmočnejši Qualcomm-ov procesor – to je Snapdragon 805 s 4 jedri, vsak izmed njih naj bi se vrtel s hitrostjo 2.5 GHz. LG G3 naj bi bil na voljo v dveh različicah – eni s 16GB uporabniškega spomina in 2GB delovnega spomina ter drugi z 32GB uporabniškega in 3GB delovnega spomina. Obe različici bosta podpirali dodatno razširitev uporabniškega spomina z microSD kartico. žal pa LG G3 ne bo delež vse bolj popularnih stereo zvočnikov, namesto tega bo imel vgrajen 1W mono zvočnik. Tudi pokrov baterije naj ne bi bil preveč premium – polikarbonatno ohišje v beli in zlati barvi ter v sivi z videzom brušenega aluminija.

Slogan ‘biti preprost pomeni biti odličen’ se verjetno nanaša na posodobljen uporabniški vmesnik, ki uporablja veliko bolj minimalističen pristop pri oblikovanju vmesnika. Poleg novega videza, pa naj bi vmesnik premogel tudi nekaj sivih celic, saj naj bi sam opozarjal na dogodke v koledarju, na vreme ko telefon prepozna, da se odpravljate ven in vam v skladu s tem svetuje kaj vzeti s seboj oz. kako načrtovati vaš popoldan.

Za konec pa še uradna najava o predstavitvi LG G3 v video posnetku spodaj. Korejci bodo svojega novega paradnega konja predstavili že čez 14 dni – 27. maja – na prireditvi v Londonu. Omenjeno predstavitev bomo skrbno spremljali tudi mi, zato nas ne pozabi spremljati tukaj ali preko naše facebook strani Gizzmo Novice, kjer bomo objavili vse podrobnosti in prve odtise o novem LG G3!

Predstavitev drugih flagship naprav v letu 2014 najdeš tukaj:

Samsung Galaxy S5
HTC One (M8)
Sony Xperia Z2
Nokia Lumia 930

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here