Novo podjetje ONEPLUS že kar nekaj časa dviga prah. Najprej zaradi pridobitve več vrhunskih strokovnjakov direktno iz tovarn največjih tekmecev, nato z najavo sodelovanja z najpopularnejšim proizvajalcem prirejenega operacijskega sistema CyanogenMod. Zdaj pa zelo uspešno opozarjajo nase s sloganom ‘Never Settle’ oz. brez kompromisov. Dejansko je ONEPLUS sestrsko podjetje priznanega proizvajalca Oppo, ki z novo ONE serijo mobilnih telefonov ponuja najboljše komponente in najboljšo programsko opremo za zelo nizko ceno.

Prva naprava podjetja je odličen mobilni telefon ONEPLUS ONE. Prvi pogled na njegove lastnosti pokaže, da oba zloglasna slogana – brez kompromisov in ubijalec flagshipov tega leta – nista pretirana. Vgrajen ima namreč zaslon visoke ločljivosti LTPS IPS FullHD z diagonalo velikosti 5,5 inchev. Kljub velikem zaslonu, pa je proizvajalec uspel ohraniti kompaktne linije (152.9 x 75.9 x 8.9 mm, 162g). Pod pokrovom se skriva trenutno najboljši 4 jederni procesor Snapdragon 801 s hitrostjo delovanja 2,5 GHz na jedro ter Adreno 330 grafična enota. Telefon ima vgrajeni še dve kameri – sprednjo velikosti 5MP in zadnjo s priznanim Sony EXMOR senzorjem ločljivosti 13MP. Zadnja kamera je še dodatno izboljšana s 6-delno lečo in posebnim procesorjem, za najboljšo možno kakovost fotografij in video posnetkov. Odlične lastnosti se kar vrstijo, pa nismo niti še omenili stereo zvočnikov na spodjem delu naprave, 3 vgrajene mikrofone za zmanjševanje šumov pri klicih, 3GB delovnega spomina ter baterijo velikosti 3100mAh. Vse kar smo do sedaj opisali so lastnosti, ki so na nivoju Samsung Galaxy-a S5, Sony Xperije Z2 in HTC ONE (M8). Vendar ONEPLUS ONE takšen paket ponuja za polovično ceno prej omenjenih naprav. Namreč različica s 16GB uporabniškega spomina bo stala 269€, različica s 64GB spomina pa 299€. Neverjetno, pa nismo še niti omenili eno veliko prednost – CyanogenMod 11S operacijski sistem (Android 4.4).

Operacijski sistem CyanogenMod 11S je priljubljen prirejeni OS osnovan na Androidu 4.4. Z njim dobijo uporabniki napredne funkcije in široko možnost prilagoditve operacijskega sistema po svojih željah. Na novo pa so ustvarjalci pri Cyanogenu dodali še nekatere funkcije – tapni za vklop zaslona, tihe ure in široko ponudbo tem, fontov, ozadij in ikonografije. Dodatno bo telefon vsa poslana sporočila in e-pošto zakodiral, tako da bodo preiskovalci iz Amerike imeli več dela, če bodo želeli brati vaša sporočila (šala). S telefonom pa se bo možno tudi pogovarjati preko Google Asistenta, tudi ko je telefon zaklenjen in je zaslon ugasnjen.

ONEPLUS ONE bo na evropskem tržišču na voljo od junija tega leta. Spodaj te vabimo še k ogledu predstavitvenega videa telefona. Več informacij o telefonu si lahko pogledate tudi na uradni spletni strani ONEPLUS tukaj.

Predstavitev drugih flagship naprav v letu 2014 najdeš tukaj:

Samsung Galaxy S5
HTC One (M8)
Sony Xperia Z2
Nokia Lumia 930

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here