Pred nekaj meseci smo že mislili, da smo videli zadnjo pravo Nokia napravo. A zaradi pravnih nesoglasij v nekaterih Azijskih državah se je združitev Nokije in Microsofta premaknila proti sredini tega leta. V tem času konkurenca seveda ne počiva – pred časom so bili predstavljeni Samsung Galax S5, Sony Xperia Z2 in HTC One (M8) – in Nokia ne želi izgubiti preveč časa zaradi pre-dolge združitve ter se tako ponovno podaja ‘samostojno’ v predstavitev novih naprav. Te bodo predstavljene že 2. aprila v San Franciscu.

Zaenkrat se šušlja o možni predstavitvi 3 novih naprav – Nokia Lumia 1820, Lumia 930 in Lumia 630. Če začnemo pri slednjem – ta bo za denarnico najbolj prijazen (okoli 150€) in s podporo za 2 SIM kartici. Imel naj bi tudi 4,5 inchni zaslon, Snapdragon 400 procesor in 5MP velik senzor kamere. Največ vam lahko povemo o Nokiji Lumia 930, saj naj bi ta bila globalna različica že predstavljene Nokia Lumia Icon za Ameriško tržišče, a z manjšim 4,5 inchnim zaslonom FullHD ločljivosti. Na drugih strani žal še nimamo oprijemljivih informacij glede Nokia Lumia 1820. Nekateri so celo skeptični, da bo slednja naprava predstavljena 2. aprila, drugi pa govorijo, da gre za pomanjšano verzijo telefona Nokia Lumia 1520.Prvi pogled Windows 8.1 operacijskega sistema.

Dobra novica je, da je za vse omenjene telefone navedeno, da jih bo poganjal nov Windows Phone 8.1 operacijski sistem. Namreč verjetno ni naključje, da se bo ravno na isti dan 2. aprila odvijala tudi Microsoftova konferenca za razvijalce programske opreme na mobilnih platformah. In kaj lahko pričakujemo v novem operacijskem sistemu? Skoraj zagotovo in končno bo WP 8.1 imel namensko mesto za vsa prejeta obvestila (notification area), novo glasnovno asistentko poimenovano Cortana (kot Siri na iOS), navigacijske tipke na zaslonu (nazaj, domov, išči), prenovljeno aplikacijo Trgovina, ločeno nastavitev za glasnost zvonjenja in glasbe ter še mnogo drugih manj opaznih sprememb.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here