Se še spomnite, ko ste v najstniških letih bili lahko tarča posmeha zaradi velikosti svojega mobilnega telefona? Namreč v preteklosti so novejši telefoni bili vedno manjši, tanjši in tudi z več funkcijami. Tehnologija je napredovala, z njo pa tudi velikost mobitelov. Zdaj so nekatere mobilne naprave še večje kot tiste, katerim smo se včasih posmehovali – trend se je torej obrnil.

Ampak ali bo šel zdaj razvoj spet v drugo smer? Visokotehnološko japonsko podjetje Sharp, ki proizvaja zaslone za Apple iPhone 6, 6 Plus in ostale komponente za številna druga podjetja, je namreč razvilo zaslon, s katerim bodo lahko zmanjšali celoten obseg in maso pametnih telefonov. T. i. in-cell tip zaslona na dotik je novost, s katero bodo za zdaj še ločena elementa LCD in senzor na dotik združili skupaj v eno enoto, s tem privarčevali na prostoru, masi, proizvajalcem pa omogočili več možnosti za dizajn in oblikovanje.

Sharp v svoji dolgi zgodovini razvoja stoji za številnimi novostmi na področju visoke tehnologije zaslonov. Med njimi spada tudi t. i. IZGO display, ki je pripomogel k manjši porabi energije baterij elektronskih naprav.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here