Zadnja izdaja applovih iPodov je bila leta 2012 z Apple iPod Touch. Zdaj pa so predstavili novega, za katerega zagotavljajo, da je boljši po specifikacijah, na voljo v več barvah in po enaki ceni.

Čeprav je po videzu povsem enak predhodniku, je novejši na voljo v srebrni, zlati, sivi, modri, in roza barvi. Razlike se kažejo v notranjosti. Vanj je integriran zmogljiv A8-procesor (poganja tudi iPhone 6 in 6 Plus), ki zagotavlja, da bo nov iPod šestkrat hitrejši od prejšnjega A5. Tudi grafika naj bi delovala desetkrat hitreje.

Boljša kamera

Zadnja iSight kamera ima zdaj 8 megapikslov. V iPod je vključen videostabilizator, da bodo fotografije in posnetki pri miru, ko vi ne boste. Prav tako pa boste lahko naredili več fotografij naenkrat (rafal). Tudi sprednja FaceTime kamera je zmogljivejša in omogoča HDR-posnetke (visoko dinamično območje).

Cena za različico s 16 GB se giblje okoli 180 €, za 32 GB je cena 230 €, za 64 GB pa 275 €. Apple predstavlja tudi iPod s 128 GB notranjega pomnilnika, ta bo na voljo za 370 €.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here