Danes ob 14. uri je potekal predstavitveni dogodek podjetja HTC, ki nam je končno predstavilo nov telefon. Tokrat so se pri HTC-ju odločili opustiti oznako One M in poimenovali svoj nov paradni model povsem brez nepotrebnih dodatnih oznak, preprosto le HTC 10. HTC je morda končno izdelal telefon, ki je lahko konkurenčen Applovim in Samsungovim napravam, saj po izgledu še vedno močno spominja na najnovejši iPhone. Ima posebne odsekane robove, rahlo izbočen kamero in ovalni gumb s senzorjem prstnega odtisa.

Sicer pa so se pri HTC-ju osredotočili predvsem na kvalitetne rešitve osnovnih uporabnikovih želja – super zaslon, vrhunska kamera in dolga življenjska doba baterije. Tokrat niso poskušali biti pretirano inovativni in so namesto tega raje naredili sodoben, dobro zasnovan telefon lepega dizajna, ki sledi trenutnim smernicam.

Poleg lepe zunanjosti ima trenutno najzmogljivejši procesor Snapdragon 820 s 4GB RAMa, na voljo pa bosta dve različici – 32 in 64GB pomnilnika z možnostjo razširitve do 2TB preko microSD kartice. Imel bo tudi vhod za nov standard polnilca USB-C, 5.2-inčni zaslon QHD z ločljivostjo 1440 x 2560, baterija pa bo imela precejšnjo zmogljivost s 3000 mAh in tehnologijo hitrega polnjenja Qualcomm’s Quick Charge 3.0, ki naj bi telefon do polovice napolnila že v 30 minutah.

Tudi fotoaparat je zelo soliden, saj ima 12MP s tehnologijo “ultrapixel”, sprednja kamera pa bo selfije snemala z ločljivostjo 5MP. Še vedno pa je velik poudarek na zvoku, tokrat so se namreč odločili vrniti BoomSound Hi-Fi zvočnike, z ločenim visokotonskim in nizkotonskim zvočnikom na dnu in na vrhu telefona, kar poskrbi za še boljšo čistost zvoka.

Čeprav HTC 10 ni najbolj revolucionarni telefon, pa je kvalitetno grajen, z vrsto uporabnih funkcij in izjemno privlačnimi specifikacijami. Čeprav bo model premium in se cena začenja pri 699$, pa je HTCju morda končno uspelo izdelati mobilno napravo, ki bo všeč tudi širšim množicam.

Lastnosti
Operacijski sistemAndroid 6.01 Marshmallow
ProcesorSnapdragon 820
Zaslon5.2-inčev z ločljivostjo 1440 x 2560
RAM4GB
Pomnilnik32GB + microSD do 2TB
Kamera12 MP zadnja kamera + 5 MP sprednja kamera
Baterija3000 mAh
Velikost145.9 mm x 71.9 mm x 9 mm
Teža161 g

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here