Vstop v novo leto je za nas zaznamovala predstavitev nove serije Samsung Galaxy S21, ki v prodajo prihaja konec tega meseca. Odzivi tako poznavalcev kot uporabnikov so pozitivni. Za razliko od prejšnje serije, kjer smo še lahko izbirali med 4G in 5G podporo mobilnega omrežja, tokrat to ni več mogoče. Vsi novinci namreč podpirajo mobilno omrežje 5G.

Kaj prinaša nov trio?

Novi Galaxy S21 je v celoti kovinski, ima trše steklo za boljšo vzdržljivost, z zaslonom, ki podpira prilagodljivo osveževanje med 48 in 120 Hz ter izboljšano zaščito pred modro svetlobo.

Največja sprememba je morda dejstvo, da so se pri vseh modelih te serije znebili svojega prepoznavnega ukrivljenega zaslona in ga nadomestili z ravnim zaslonom. Ali je to plus ali minus pa pustimo, da presodi vsak zase.

Tudi tokrat so na voljo zelo priljubljeni odtenki barv. Izbiraš lahko med fantomsko črno, srebrno, rožnato in vijolično. Ne glede na to za katero barvo se odločiš, bo telefon izgledal fantastično!

Fotografija in videoposnetki pri Samsung Galaxy S21

Z novo serijo prihaja tudi nov trio boljših kamer in nova strojna oprema za obdelavo fotografij z umetno inteligenco. Vključuje način za hišne ljubljenčke, možnostim selfi-ja pa doda obdelavo več posnetkov hkrati in optimizirano ravnovesje beline.

Ponuja možnost, da iz videoposnetkov dobiš 8K fotografije, da posnemeš fotografije in videoposnetke hkrati, nudi pa tudi “best shot mode.” Dodan je tudi pogled z več kamer za video, med katerimi je omogočeno hitro preklapljanje. Sliši se res kul!

Posodobljen je tudi procesor za hitrejšo obdelavo s posodobljeno varnostno strojno opremo. Za vse gamerje pa je morda super novica, da je Samsung za boljšo optimizacijo iger sodeloval z Unity, proizvajalcem orodij za razvijanje iger.

Cenovna dostopnost

Z novo serijo prihajajo tudi nove cene. Te so vse prej kot nizke, zato lahko celotno serijo S21 uvrstimo med pametne telefone višjega cenovnega razreda.

Hiter pregled cen:

  • Samsung Galaxy S21: 8/128 GB za 879 € ali 8/256 GB za 929 €
  • Samsung Galaxy S21+: 8/128 GB za 1.079 € ali 8/256 GB za 1.129 €
  • Samsung Galaxy S21 Ultra: 12/128 GB za 1.279 €, 12/256 GB za 1.329 € ali 16/512 GB za 1.459 €

Brez adapterja – pomanjkljivost ali rešitev, ki jo pozdravljamo?

Serija Samsung Galaxy S21 sledi stopinjam serije Apple iPhone 12, saj embalaža novih pametnih telefonov ne vključuje polnilnih adapterjev. Obstaja možnost, da podjetje sčasoma preneha zagotavljati polnilnike za vse svoje nove serije pametnih telefonov. Podobno kot pri Apple-u je tudi Samsung kot glavni razlog za to navedel skrb za okolje.

Zapisali so, da verjamejo, da lahko postopno odstranjevanje polnilnikov in slušalk iz embalaže pomaga rešiti vprašanja trajnostne porabe in odstrani pritisk, ki bi ga potrošniki lahko občutili, če bi nenehno prejemali dodatke, ki jih že imajo.

Rešitev za vse tiste, ki boste pri nakupu ostali brez novih adapterjev in kablov pa ponujamo na naši spletni strani gizzmo.si.

Novost niso samo novi Samsung Galaxy S21 pametni telefoni

Samsung ponuja svojo tehnologijo interneta stvari (“Internet of Things”) v Galaxy SmartTag in SmartTag Plus (z ultraširokopasovnim brezžičnim omrežjem). Gre za majhni prenosni napravi za sledenje vsem (ali komur koli), vstaviš pa ju z aplikacijo SmartThings Find v svojem pametnem telefonu.

Podjetje je prvič predstavilo tudi Galaxy Buds Pro z izboljšanim zvokom – dodali so majhen “woofer” za boljši bas. Imajo senzorje za sledenje gibanja, Dolby audio za 360 stopinjski prostorski zvok ter aktivno odpravljanje hrupa. Tudi izgled je precej drugačen.

Najslajše vedno pride na koncu…

Verjamemo, da se že odločaš ali potrebuješ nov mobilni telefon ali ne, zato naj ti predstavimo, zakaj je morda z odločitvijo vredno pohiteti.

V kolikor se za prednaročilo Samsung Galaxy S21 5G, S21+ 5G ali S21 Ultra 5G odločiš v obdobju od 14. do 28. januarja ob nakupu prejmeš darilo. Te zanima kakšno? 😉

Pri prednaročilu Galaxy S21 Ultra 5G ob nakupu prejmeš napravo SmartTag lokator in brezžične slušalke Samsung Galaxy Buds Pro v črni barvi.

Ob prednaročilu Galaxy S21 5G ali S21+ 5G pa domov odneseš tudi SmartTag lokator in brezžične slušalke Samsung Galaxy Buds Live v črni barvi.

Tudi nas že malo mika…več o promocijski ponudbi si poglej na Samsungovi spletni strani.

Viri:

  1. Grunin, L. (2021, 14. januar). Galaxy S21 and everything Samsung announced today: Galaxy Buds Pro, SmartTag.
  2. Računalniške novice. (2021, 15. januar). Samsung Galaxy S21 končno med nami!
  3. Sean. (2021, 15. januar). Samsung may eventually stop shipping chargers with its smartphones.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here