Vsi v svetu mobilnih naprav so prepričani, da je prihodnost v nosljivih napravah. Odkrito povedano, nas slednje še niso najbolj prepričale. A proizvajalci ustvarjajo vse boljše nosljive naprave in morda nam bo ravno Samsung z novima pametnima urama Gear 2 in Gear 2 Neo pokazal, da se motimo.

Samsung Galaxy Gear 2 in Gear 2 Neo se med seboj razlikujeta le v uporabi kamere – verzija Neo je ne uporablja. Oblikovno sta uri zelo podobni prvi generaciji Galaxy Gear ur, saj je Samsung na oblikovni strani naredil spremembe le v postavitvi mikrofona in kamere pri Gear 2. Oba se zdaj nahajata v samem ohišju ure in ne v pasu ure. S tem je proizvajalec omogočil lažjo menjavo samega pasu. Hkrati pa je pokazal tudi različne barvne kombinacije pasov za uro. Na samo ohišje pa je Samsung v novi generaciji namestil tudi fizično tipko s funkcijo domov.

Večje spremembe je bila deležna notranjost ure. Najprej je tu uporaba Samsungovega domačega operacijskega sistema Tizen namesto Androida. Ne se ustrašit – Tizen lepo sodeluje z Android napravami. Za uporabo slednjega se je proizvajalec verjetno odločil zaradi bolj varčne porabe baterije. Tako kljub vgrajenemu hitrejšemu 2-jedernemu 1GHz procesorju drži avtonomija baterije po napovedih Samsunga ob povprečni uporabi 2-3 dni. Kar je veliko več kot 20ur avtonomije prve generacije. Vgrajen zaslon v uri je v obeh različicah tipa Super Amoled z diagonalo velikosti 1,63 inchev. Obe različici Gear 2 ure imata na zadku nameščen tudi merilec srčnega utripa, kar naredi uro uporabno ob rekreaciji. Kot smo omenili že zgoraj, pa je kamera resolucije 2MP z avto fokusom vgrajena le v Galaxy Gear 2 uro.

Cena za obe napravi še ni znana, bosta pa uri na voljo za prodajo od aprila naprej. želite imeti pametno uro že danes? Poglejte si katere so na voljo v Sloveniji tukaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here