Da je Galaxy Note serija mobitelov popularna, že vemo, saj jih Samsung proda okoli 10 milijonov vsak drugi mesec. Je pa omenjena linija mobitelov tudi med najdražjimi in je za veliko ljudi nedostopna. In ravno to želi Samsung spremeniti z novim Samsung Galaxy Note 3 Neo!

Samsung Galaxy Note 3 Neo.Samsung Galaxy Note Neo 3 je po zunanjem videzu identičen svojem večjemu bratu Galaxy Note 3-ki. Sprednji del krasi velik zaslon, ob straneh najdemo obrobo, ki je sicer iz plastike a spominja na aluminij in na zadnji strani plastičen pokrov, ki spominja na v-usnje-prevlečeno platnico knjige. Tema novice se že počasi izrisuje – vse nas spominja na nekaj. Če nas videz spominja na najnovejšega Note-a, nas strojna oprema spominja na njegovega predhodnika – Galaxy Note 2. In v tem pogledu se ne motimo veliko – ekran ima enako velikost in resolucijo (HD 5,5 inch-ni Super AMOLED) kot Note 2, prav tako sta kamera in baterija enaki predhodniku – kamera resolucije 8 MP ter baterija velikosti 3100 mAh. Razlika z starim Note-om je v izbiri procesorja. Tokratni Note 3 Neo uporablja novejši Samsungov procesor Exynos 5260, ki je na prvi pogled nenavaden v svoji zgradbi. Uporablja namreč 6 jeder, štirje od njih se vrtijo na frekvenci 1,7 GHz, dva pa na frekvenci 1,3 GHz. Procesor je osnovan na big.LITTLE osnovi, kar pomeni, da jedra med seboj delujejo sinhrono in sicer ob večjih zahtevah procesiranja se vklopijo močnejša 1,7 GHz-na, za manjše zahteve pa poskrbita šibkejša 1,3 GHz-na. Smisel takšnega sistema je v manjši porabi energije pri opravljanju manj zahtevnih procesov na mobitelu, kar je vedno dobrodošlo.

Samsung Galaxy Note 3 Neo bo na voljo predvidoma prihodnji mesec. Poganjal ga bo Android 4.3 operacijski sistem v značilnih TuochWiz UI barvah. V samem ohišju mobitela se bo seveda skrival tudi S-Pen, ki bo s sabo prinesel vse popularne funkcije kot jih ima Galaxy Note 3. Pričakuje se, da bo Note 3 Neo na tržišču dostopen po nižji ceni od Note 3-ke, a po prvih informacijah ni za pričakovati izredno nizke cene kljub lanskoletnim specifikacijam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here