Satya Nadella, po rodu Indijec, je tretji po vrsti na čelu Microsofta – po Bill Gatesu in Steve Ballmerju. Microsoftu se je pridružil pred 22 leti, ko je podjetje potrebovalo človeka, ki se je spoznal na 32-bit operacijski sistem za izgradnjo takratnega operacijskega sistema za namizne računalnike Windows NT. Pred tem je delal pri podjetju Sun Microsystems. Ima dve dokončani fakulteti – eno iz računalniških znanosti ter drugo iz poslovne administracije. Kot pravi Indijec po srcu zelo rad v prostem času igra kriket.

Steve Ballmer v odhodu levo in Satya Nadella desno.Satya Nadella napoveduje, da je Microsoft eno redkih podjetji, ki ima možnost spremeniti svet s svojimi produkti. To jim je že uspelo s produkti kot sta Windows operacijski sitem in programska oprema za urejanje dokumentov Office. “Naša industrija ne spoštuje tradicije, spoštuje le inovacijo!” Zato se bo v prihodnosti podjetja zavzemal za boljšo povezanost podjetja in hitrejšo razpoložljivost inovativne tehnologije širši populaciji. Več lepih besed o novem CEO Microsofta iz ust Bill Gates in Steve Ballmerja si lahko pogledate tukaj.

Za konec pa naj se še poslovimo od Steva. Za mnoge je bil čas pod njegovim vodstvom usoden za popularnost Microsofta in za kar nekaj zgrešenih investicij (najbolj predvajalniki glasbe Zune) in s tem odpiranje mnogih priložnosti za Apple. Vedno pa je poskrbel za udaren nastop na odru. Nekaj utrinkov teh nastopov si lahko pogledate v videu spodaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here