Samsung Galaxy S5 skriva pod pokrovom veliko nove tehnologije in novih funkcij. Da bi morebitni kupci bolje razumeli njihovo delovanje in prednosti, ki jih prinašajo, je Samsung pripravil kratek video pregled najpomembnejših novih funkcij. Dodatno pa podrobno razložijo tudi tehnologijo v novem ISOCELL senzorju kamere, ki omogoča zajemanje visoko kakovostnih fotografij.

Prvi video posnetek spodaj se osredotoča na programske in strojne rešitve v novem Samsung Galaxyu S5. V njem so podrobneje prikazane funkcije kot so adaptivni zaslon, hitro samodejno ostrenje kamere, HDR učinek v živo na zaslonu, selektivno ostrenje fotografije, pospeševalnik prenosov (WiFi + LTE), S Health z merilcem srčnega utripa, optični bralec prstnega odtisa in funkcija ultra varčevanja z baterijo. Uh, to pa je velik zalogaj!

V drugem video posnetku je več govora o novi tehnologiji senzorja kamere poimenovani ISOCELL. Samo ime ponazarja največjo novost novega senzorja. Posamezne celice senzorja, ki zaznavajo svetlobne žarke, so dodatno izolirane ob straneh (ISO – isolate), kar dodatno zmanjša uhajanje svetlobe med posameznimi celicami. To ima za posledico manj šumov na fotografiji oz. povedano drugače – fotografija je ostrejša. Dodatne lastnosti ISOCELL tehnologije omogočajo še boljše posnetke v mraku, boljši dinamični razpon barv in reprodukcijo naravnih barv.

Samsung je naredil korak naprej v primerjavi s predhodno Galaxy napravo. A tudi konkurenca ne počiva! Poglejte si GIZZMO PRIMERJAVO dveh najnovejših naprav Samsung Galaxy S5 in Sony Xperia Z2 TUKAJ in ocenite, ali je Samsung še vedno v prednosti, ko pride do tehnoloških inovacij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here