Apple v svoje slogu predstavi posodobitev 7.1 kot ‘najnaprednejši operacijski sistem postaja še naprednejši’. A roko na srce, če merimo napredek nove posodobitve je ta zgolj minimalen. Namreč Apple je v verziji iOS 7.1 predvsem odpravil glavne napake prejšnjega operacijskega sistema. Na prvem mestu so odpravili napako, ki je povzročala prekinitev delovanja začetnega zaslona. Izboljšali so tudi prepoznavanje optičnega bralca prstnega odtisa ter pospešili delovanje uporabniškega vmesnika na Iphone 4.

Tiste bolj ‘opazne’ spremembe zajemajo nov algoritem za Siri, ki bo zdaj prej spoznala, kdaj ste ji prenehali govoriti. Tudi kamera je doživela manjšo spremembo in sicer zdaj se funkcija HDR vklopi samodejno. Tu in tam je Apple še osvežil izgled uporabniškega vmesnika – najbolj v aplikaciji Koledar, kjer je sedaj na voljo pogled dogodkov v tekočem mesecu.

Operacijski sistem iOS 7.1.

Povsem nova aplikacija v iOS 7.1 pa je Apple CarPlay. Z njo Apple omogoča povezavo vaše pametne iNaprave s kompatibilnim radio-sistemom v vašem vozilu. Tako boste lahko preko kontrol v vozilu upravljali z vašim telefonom – od sprejemanja klicev, pošiljanja kratkih sporočil, navigacije do poslušanja glasbe. Apple CarPlay je na voljo v novejših vozilih proizvajalcev Ferrari, Honda, Hyundai, Volvo in Mercedes-Bezn. Več o Apple CarPlay si poglejte z uradno predstavitvijo tukaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here