Začnimo najprej z zgodbo starega HTC One. Čeprav je po mnenju mnogih to najboljša pametna mobilna naprava preteklega leta, je imel HTC velike težave s prodajo same naprave. Kupci so oboževali aluminijasto ohišje in močna stereo zvočnika nameščena na sprednji strani, a na drugi strani so si želeli boljše kamere. HTC-jeva 4MP Ultrapixel kamera sicer res zajame 300% več svetlobe in je zato odlična v slabo osvetljenih okoljih, a senzor velikosti 4MP nikakor ni bil kos ostrini slik telefonov kot sta Nokia Lumia 1020 z 41MP ali Sony Xperia Z1 z 20 MP velikim senzorjem. Lahko letos HTC One Up obrne zgodbo sebi v prid?

HTC One Up.Po prvih informacijah sodeč – in te prihajajo iz vseh strani – je HTC obdržal oblikovno idejo predhodnika. Tako bo naprava ponovno v celoti odeta v aluminijasto ohišje, ki pa ima tokrat več krivin ob robovih in straneh (slika na levi je prava stvar). Velikost naprave se je malenkost povečala na račun uporabe večjega zaslona. Ta naj bi bil velikosti diagonale 5 inchev s FullHD ločljivostjo. HTC je prav tako obdržal zmagovita močna stereo zvočnika na sprednji strani, ki pa tokrat ne bosta ojačana z Beats tehnologijo, saj je pred časom razpadlo sodelovanje med HTC-jem in Beats Audio-m. Pod pokrovom naprave se skriva močan procesor – po zadnjih podatkih naj bi bil 4 jederni Snapdragon 801 z 2GB delovnega spomina. Enak procesor uporabljata tudi Samsung Galaxy S5 in Sony Xperia Z2, le da ima slednja naprava več delovnega spomina.

Kaj pa je HTC uspel v enem letu narediti na področju kamere, ki je bila največja kritika lanskega modela?. Prvi komentar bi bil ‘ne prav veliko’. Namreč glavna kamera na zadku ostaja podobna – senzor velikosti 4MP z Ultrapix tehnologijo, je pa HTC uspel dodati še en senzor kamere s trenutno še neznanimi lastnostmi. Viri okoli HTC-ja govorijo, da druga kamera ne bo uporabljena za ne-preveč popularne ali uporabne 3D fotografije, ampak naj bi le-ta omogočala hitrejše ostrenje, večjo globino in menjavo ostrine slike po tem, ko je bila slika posneta. Očitno pa je korenite spremembe bila deležna Ultrapix tehnologija, kar vas že zdaj poskušajo prepričati pri HTC-ju v video posnetku spodaj. Srčno upamo, da je temu tako.

Novi HTC One Up bo uradno predstavljen javnosti 25. marca na prireditvi v Londonu in New Yorku. Napravo bo ob začetku prodaje poganjal Android 4.4 operacijski sistem, ki bo odet v posodobljeno uporabniško izkušnjo s Sense 6.0. Največja sprememba slednjega naj bi bila uporaba navigacijskih tipk na zaslonu in ne več kapacitivnih pod zaslonom. Naprava bo na voljo v treh barvnih kombinacijah – srebrni, črni in zlati.

Po vsem kar smo napisali, mislite, da bo HTC-ju tokrat le uspelo premagati Samsunga ali Sonya ali morda LG-ja v bitki za najpopularnejšo mobilno napravo tega leta?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here