Ko se staro leto bliža koncu, večina ljudi začne delati plane za prihodnost in sklepati novoletne zaobljube. Načrti za prihodnost so lahko različni, med najpogostejšimi pa se na seznamu sprememb znajdejo hujšanje, prenehanje s kajenjem in manj zapravljanja. Vsi pa vemo, da so prav te razvade najslajše in da se jim je najtežje odpovedati. Brez ustrezne priprave in nekaj pomoči nam torej težko uspe, prav to pa je glavni razlog, da večina obupa že prej kot po enem tednu.

Če ste v teh prvih dneh novega leta tudi vi že naleteli na pomanjkanje motivacije in imate probleme s pravkar sklenjenimi novoletnimi zaobljubami, potem vas na pravo pot lahko vrnejo naslednje aplikacije.

“Letos bom shujšal!” – MyFitnessPal

Začnimo na začetku – vsako leto je daleč najbolj popularna zaobljuba, da bomo izgubili v decembru pridobljene odvečne kilograme, da bomo bolj zdravo jedli in bili v novem letu bolj športno aktivni. Ti plani so večinoma premalo premišljeni in preveč drastični, saj večini ne uspe čez noč napraviti popolnega preobrata. Pri tem vam lahko pomaga MyFitnessPal, ki na enostaven način beleži vaš vnos kalorij, športne dejavnosti ali količino popite vode, v gigantski bazi podatkov pa se nahaja več kot 5 milijonov različnih vrst hrane, ki jih lahko enostavno vnesete tudi s skeniranjem kode. Velika prednost te aplikacije je tudi to, da je dobro povezljiva z večino športnih aplikacij za še natančnejše spremljanje vašega napredka. Vsi vemo, da se izguba teže začne pri uravnoteženi prehrani, najboljši pripomoček za začetnike pa je prav MyFitnessPal.

Google Play

Apple Store

“Letos bom bolj športno aktiven!” – FitStar

Za doseganje ciljev glede povečane športne aktivnosti je primerna aplikacija FitStar, ki nadomesti dragega osebnega trenerja. S personaliziranimi vadbami in HD posnetki vaj lahko z malo motivacije trenirate kjerkoli, na fitnesu ali doma, in tako dosežete zastavljene rezultate.

Google Play

Apple Store

“Letos bom prenehal s kajenjem!” – Quit Pro

Kajenje je ena izmed najbolj škodljivih razvad, ki pa se jim je najtežje odpovedati. Mnogi strastni kadilci so že neštetokrat poizkusili, a potem hitro odnehali. Aplikacija Quit Pro ima nov pristop – ugotoviti poskuša, kateri dejavniki vzbudijo željo po cigareti; kje, kdaj in zakaj kadite, spremljate pa lahko tudi napredek pri odvajanju.

Google Play

Apple Store

“Letos bom varčeval!” – Toshl Finance

Finance nam rade uidejo izpod nadzora, sploh v razigranem in veselem decembru. Če želite nazaj na pravo pot, je priporočljivo imeti nadzor nad dejansko porabo. Nekaj evrov tukaj, nekaj evrov tam, in na koncu meseca nas pogled na račun z lahkoto šokira. S to aplikacijo lahko vodite evidenco med prihodki in odhodki, ki jih razvrstite v različne kategorije in zato natanko veste, koliko ste ta mesec zapravili za hrano, bencin ali obleke. Z boljšim pregledom nad stanjem pa morda končno uspete celo kaj prihraniti.

Google Play

Apple Store

“Letos se bom naučil novega jezika!” – DuoLingo

Če želite v novem letu razširiti obzorja, potem lahko to enostavno naredite z aplikacijo za učenje jezikov DuoLingo. S kratkimi interaktivnimi nalogami se lahko naučite kar 10 različnih jezikov, učenje pa bo zelo zabavno in učinkovito. Najboljše pri vsem pa je, da se lahko učite kjerkoli in kadarkoli – ko ste na poti, kadar čakate ali doma pred spanjem. Učenje novega jezika še nikoli ni bilo tako enostavno in hitro.

Google Play

Apple Store

“Letos bom več potoval!” – SkyScanner

Za pustolovce in avanturiste, ki ves čas iščejo nove dogodivščine in želijo raziskati prav vsak kotiček našega sveta, je SkyScanner obvezna oprema za iskanje ugodnih letalskih kart. SkyScanner namreč primerja cene vseh ponudnikov in zagotovi najnižjo ceno letalskih kart, izbrane karte pa lahko tudi opazujete in spremljate nihanje cen. Vozovnice lahko dobite že po smešno nizkih cenah in se tako podate na najbolj nore pustolovščine v kraje, na katere ne bi sami niti pomislili.

Google Play

Apple Store

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here