Flappy Bird je preprosta igra, ki na prvi pogled deluje povsem nedolžno. Igrate v vlogi majhne ptice, ki brez vaše pomoči ne leti. S tapkanjem po zaslonu nedolžna ptica krili in tako ostane v zraku. Vaša naloga je, da s ptico prikrilite čim dlje skozi labirint zelenih cevi, ki so zelo podobne tistim iz popularne igre Super Mario. In to je to. Nič strašljivega ne bo skočilo v vas, pa če bi že, je grafika igre tako retro, da ne bi niti trznili. In kako je potem možno, da so uporabniki ob igranju te igre izgubljali živce in metali svoje pametne aparate v steno?

Na to vprašanje še ‘Ata Google’ ne zna odgovoriti. A dejstvo je, da je igra v svojem kratkem obstoju osvojila veliko uporabnikov, ki ob igranju niso ostali ravno najbolj ravnodušni. Igra Flappy Bird je namreč iz igralcev privabila neprestano željo po izboljševanju lastnega rezultata. In to na račun jeze, besa in frustracij ob neuspehu. Čustva so se spremenila v dejanja in s tem pametne naprave v kup nedelujočih žic in razbite plastike. Celotna zmešnjava čustev je šla tako daleč, da se je ustvarjalec igre odločil, da igro odstrani iz spletnih trgovin za Android in iOS naprave. In to kljub temu, da je na dan zaslužil več kot 50,000$ iz oglasov prikazanih v igri.

No s tem še ni ravno konec zgodbe o igri Flappy Bird. Norija res ne pozna meja, saj so danes eni najbolj zaželenih artiklov na spletnih trgovinah mobilne naprave z – ne boste verjeli – naloženo igro Flappy Bird. Povpraševanje je tako veliko, da se naprave prodajajo tudi po dvakrat večji ceni od običajne cene za enako mobilno napravo brez naložene igre. V spletnih trgovinah za aplikacije pa se je po odstanitvi igre pojavilo tudi veliko ponaredkov in nekaterih izvirnih ‘nadgradenj’.

Če smo vas s to zgodbo ‘noter potegnili’, se opravičujemo vam in vašim bližnjim. Malo smo pobrskali po internetu in našli namestitveno datoteko za Android naprave tukaj, tako da vam ni ravno potrebno skočiti na popularno spletno trgovino in tam iskati pre-drage mobilne aparate z naloženo igro. Raje si za ta denar privoščite kakšen nov etui v naši spletni trgovini Gizzmo.si za vaš aparat – verjemite, če boste igrali Flappy Bird, bo vaš mobilni aparat potreboval dobro zaščito pred udarci! In ravno takšne etuije imamo v trgovini!

PS: Rekord Gizzma je 54. Koliko je vaš?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here