Južni korejci, ki uživajo ob poslušanju melodij za zvonjenje iz ust Dunajskih dečkov (LG, prednaložene melodije na LG G2), so danes na svoji Facebook strani objavili zanimivo sliko. Slika, ki prikazuje po dva identična predmeta, le da je en predmet velik in drugi majhen zagotovo ne prikazuje prevlado njihovih sosedov na mobilnem trgu, ampak verjetno namiguje na pomanjšano verzijo enega najboljših mobitelov prejšnjega leta – LG G2. Ob sliki je LG navedel datum 24. februar, ki je otvoritveni dan svetovnega mobilnega kongresa v Barceloni. Če matematika drži, to pomeni, da bo LG predstavil novega malčka LG G2 mini že čez 11 dni na MWC v Barceloni!

Informacij o mini verziji mobitela LG G2 je zaenkrat izredno malo. Ugibanja napeljujejo na zaslon velikosti 4,3 inchev z ne preveč osupljivo resolucijo (540×960). Tudi procesor naj ne bi bil med najzmogljivejšimi, a še vedno bo hiter s predvidoma 4-jederno osnovo. Dobra novica pa je, da bi naj mobitel poganjal najnovejši Android operacijski sistem 4.4.

Na prvi pogled deluje, da bo LG G2 mini direktna konkurenca HTC One mini-ju in Samsung Galaxy S4 mini-ju. To pomeni, da bo LG G2 mini pomanjšan mobitel s prav tako ‘pomanjšano’ strojno opremo. Očitno bo zaenkrat edini pravi super zmogljiv malček ostal Sony Xperia Z1 Compact, ki ima ob manjšem zaslonu še vedno izredno zmogljivo strojno opremo. Mimogrede, Sony Xperia Z1 Compact je že na voljo pri Tušmobilu, v kratkem pa ga pričakujemo v ponudbi tudi pri Simobilu in Telekomu Slovenije.

So vam mini verzije uspešnim mobitelov pri srcu? Ali nameravate v prihodnosti kupiti enega izmed ‘minijev’? Vaše mnenje nam povejte med komentarji spodaj!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here