Poročila o prebranem sporočilu znajo biti velika nadloga. V večini aplikacij se jih že da izključiti, npr. v aplikaciji Whatsapp ali iMessage, Facebook pa zaenkrat še ne omogoča te funkcije. Kaj storiti, če vas vsebina sporočila močno zanima, hkrati pa (še) ne želite izdati, da ste ga prebrali? Na srečo obstajata dva enostavna trika. 😉

Chrome razširitev

Če do Facebook Messengerja želite dostopati preko računalnika, lahko enostavno dodate razširitev za brskalnik Chrome, ki bo preprečila tovrstna poročila. Takšnih razširitev obstaja na stotine, ena izmed preizkušenih verzij je npr. Unseen. Tovrstne razširitve po navadi preprečujejo tudi poročila o dostavi in skrijejo tri pike – ikono, ki označuje vaše tipkanje. Namesto poročila o prebranem sporočilu bo sogovornik dobil le poročilo o dostavljenem sporočilu. Kljub temu pa znajo biti te razširitve včasih tudi muhaste in jim zato ne gre popolnoma zaupati.

facebook-messenger-read-receipt

Letalski način

Ahh, star in preizkušen trik, ki ga je za vohljanje in skrivanje podatkov mogoče uporabiti še v mnogo drugih aplikacijah. Povsem enostavno je – vklopite letalski način, odprite Messenger, preberite željena sporočila, nato pa nujno prisilno zaprite aplikacijo. To storite z dvema klikoma na gumb »Home« in nato s prstom aplikacijo potegnite navzgor. Nato izklopite letalski način ter Messenger enostavno spet odprite.

img_0331

Prisilna zaustavitev Messengerja je tu ključnega pomena, saj bo v nasprotnem primeru Facebook vaše dejavnosti posodobil takoj, ko se bo vaš telefon ponovno povezal z internetom.

Pred uporabno zgornjih dveh trikov priporočamo še testiranje – z osebo, vredno zaupanja. Preizkusite in izpopolnite svoje trike, preden jih uporabite v resnični situaciji!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here