Konec avgusta, teden pred začetkom novega šolskega leta, je verjetno najtežje obdobje za osnovnošolca, dijaka in ne nazadnje tudi študenta. Vsi vemo, kaj pomeni 1. september, zato ne bomo izgubljali besed. Na srečo pa smo tukaj mi, da vas razveselimo. Želimo vam predstaviti najboljše in nepogrešljive pripomočke za mobilne telefone, ki vam bodo lajšali delo v šoli ter vas zabavali, ko boste izven nje. Pripravili smo seznam TOP 9 “gizzmo napravic” in ostalih dodatkov za prijetnejši vstop v novo šolsko leto.

Če želiš ostati “in”, KLIKNI TUKAJ in preveri izjemne študentske cene celotne dodatne opreme iz naše lestvice TOP 9!

9. SD spominske kartice

Kakovostnejše avdio in video datoteke zahtevajo veliko prostora, pri čemer se zgodi, da se naš pomnilnik hitro zapolni. To vpliva na hitrost delovanja naprave, včasih pa moramo celo brisati vsebine, da lahko npr. ustvarimo fotografije ali videe. Za to je dobro imeti spominsko mikro SD kartico – seveda, če nam to dovoljuje sama naprava. Ponujajo nam ogromno kapaciteto spomina, prenosljivost, mobilnost in kompatibilnost z vsemi napravami, ki jih podpirajo: mobilne naprave, fotoaparati, športne kamere, prenosni zvočniki… Naj vas premajhna kapaciteta pomnilnika ne ovira več pri fotografiranju dragocenih trenutkov s prijatelji.

8. Selfie stick

Mobilni telefon ni samo kanal za komuniciranje, ampak je celoten multifunkcijski medijski center. Z njimi lahko ustvarjamo že skorajda profesionalne fotografije. Posebej zato smo na seznam uvrstili vse bolj priljubljen dodatek za fotografiranje – selfie stick. Zaradi bluetooth povezljivosti z mobilno napravo in sprožilnim gumbom za udobno in enostavno fotografiranje je popolnoma nepogrešljiv. Z njim boste lahko ustvarili nepozabne trenutke s svojimi sošolci – tako v šoli kot na maturantskih plesih, izletih in tudi v času izvenšolskih dejavnosti.

7. Držalo za kolo

Ko se prebijete do četrtega letnika, je skoraj že vsega konec. Ne samo, da ste zadnje leto v srednji šoli, dovolj ste stari za avtomobilski izpit. A do takrat je vožnja s kolesom ena najbolj priljubljenih načinov za transport v šolo. Če želite imeti tudi na poti telefon ves čas na očeh, potem nujno potrebujete držalo za kolo. Narejena so tako, da omogočajo tudi lahek dostop do vašega vhoda za slušalke in boste lahko med potjo uživali v svoji najljubši glasbi. Kljub temu vam svetujemo maksimalno previdnost in varnost na cestah.

6. Prenosni zvočniki

Omenjene naprave prevzemajo vlogo podaljšane roke vašega mobilnika, saj ti s svojimi zvočniki po navadi niso sposobni razviti visoke glasnosti, da bi lahko multimedijo delili med več ljudmi – z nekaterimi lahko celo prostoročno komuniciramo. Zaradi svoje majhnosti in kompaktnosti jih lahko resnično povsod nosimo s sabo. Zato preverite prenosne, vibracijske in bluetooth zvočnike, z nekaterimi pa lahko celo polnite mobilno napravo. Izberite svojega, vsak bo poskrbel, da bo vsa vaša glasba močno zazvenela – med odmori, na šolskih izletih, igriščih in v študentskih/dijaških domovih.

5. Polnilni kabli

Že nekaj časa je poleg telefona polnilec obvezna oprema vseh mladih. Ker ste vseskozi na poti, je dobro imeti vzdržljive pletene kable, ki jih lahko enostavno pospravite v svojo šolsko torbo ali ročno torbico, saj se ne bodo zvijali in poškodovali ter vam bodo dolgo in maksimalno služili. Z njim hkrati prenašamo podatke in polnimo svoj telefon prek osebnega računalnika.

4. Slušalke

Ni lepšega, kot da se zjutraj peljemo v šolo z vlakom, avtobusom … hkrati poslušamo glasbo s telefona in še vsaj za nekaj časa zapremo oči ter toplo podaljšamo svoj po navadi prekratek nočni spanec. Naj ti te trenutke pomagamo še izboljšati s kakovostnimi slušalkami, ki nepotrebne zunanje šume skorajda izničijo. Tako lahko vso svojo pozornost usmerite v glasbo. Letošnji hit bodo trendovske in barvite znamke Urbanears, Coloud in Xiaomi, za tiste, ki želijo le najboljše ali pa slušalke dejansko potrebujejo za študij, pa je tu vrhunska Audio-Technica. Vsi modeli ponujajo najboljše razmerje med ceno in kakovostjo.

3. Pametne ure in zapestnice

Zaradi neprestanega sedenja in z njim povezane prisilne drže so lahko šolske klopi velik napor za naše telo. Še sreča za tiste redke ure športne vzgoje, pri katerih se imamo možnost vsaj malenkost razgibati in povečati koncentracijo. Mi Band je nežna in mehka bluetooth povezljiva pametna zapestnica, ki nam prek mobilne aplikacije beleži in grafično prikazuje našo fizično dejavnost (štetje korakov, sledilnik poti, prikaz porabe kalorij), kakovost spanja, poleg tega pa je podaljšek naše mobilne naprave (pametna budilka, vibriranje ob klicu, sporočanje svoje lokacije v primeru izgube). Je vodoodporna, odporna na korozijo, padce, nizke in visoke temperature. Predvsem služi kot dodatna vzpodbuda, da se rekreacijsko bolj udejstvujemo. Lahko jo nosimo vedno in povsod – tudi v šoli.

Enako kot Mi Band tudi pametne bluetooth ure beležijo kakovost našega spanca, korake, opozorijo nas na počitek, hidracijo itd. Z njimi lahko upravljate mobilne aplikacije kar prek njihovega uporabniškega vmesnika. S tem omogočajo prostoročno klicanje in sprejemanje klicev, predvajanje glasbe, spremljanje vaše fizične dejavnosti in ne nazadnje prikazujejo čas. Takšne naprave lahko pomagajo pri vsakodnevnih opravilih, poleg tega pa ti ponudijo koristne informacije in te na svojevrsten način spodbujajo k športni in drugi aktivnosti.

2. Ovitki Goospery

Tik pod vrhom so se znašli ovitki uveljavljene znamke Mercury, ki bodo zaščitili vaše najdragocenejše napravice pred morebitnimi poškodbami na šolskih hodnikih ali v učilnici. Trenutek nepazljivosti je dovolj za počen ekran ali okrušene robove, to pa lahko pokvari še tako dober dan. Če želite, da je vaš telefon odet v vašo najljubšo barvo in izraža vašo živahno osebnost ter je poleg tega tudi varen pred nesrečami, potem z ovitki ali etuiji Goospery ne morete zgrešiti.

1. Prenosne polnilne postaje

Kolikokrat se je že zgodilo, da ste med poukom svojim prijateljem ali simpatiji pošiljali pomembna SMS sporočila, medtem ko je telefon opozarjal na prazno baterijo? Te skrbi so zdaj odveč, saj lahko svoj mobitel napolnite s prenosno baterijo oz. power bankom, te naprave pa omogočajo več zaporednih polnjenj. Zaradi kompaktnega dizajna jih brez težav nosite v šolski torbi, ki je ne bodo nič otežile. Četudi ste ponoči pozabili napolniti telefon, lahko to zdaj storite kar na poti v šolo: na vlaku, avtobusu, avtomobilu, peš ali na kolesu. Izbirate lahko med različnimi modeli, ki se razlikujejo po polnilni kapaciteti, njihova posebnost pa je v tem, da so enostavne za uporabo kjerkoli in kadarkoli.

P. S.: Mi ne odgovarjamo, če vas pri pisanju SMS-ov med poukom zaloti profesorica. 😉

anker-powercore

Uporabne aplikacije

Za konec pa smo pripravili še nekaj idej, kako lahko preprosto in praktično izkoristimo številne aplikacije, ki so nam na voljo za naše naprave. Ker imamo telefon venomer pri sebi, ga lahko uporabimo tudi za različne šolske namene. Da ne bo ostalo samo pri Facebooku, Snapchatu, elektronski pošti … predstavljamo tri zanimive izjeme iz sveta mobilnih programčkov.

1. TimeHive za iOS ali Timetable za Android je brezplačna aplikacija, v katero lahko shranite svoj šolski urnik in ga imate tako vedno pri roki. Skrbi, da boste vedno vedeli, kateri predmet je naslednji, kdaj in za kateri predmet je preizkus znanja, kaj je za domačo nalogo, kdaj so roki za oddajo seminarskih nalog itd.

timehive

2. Naslednja je za vse tiste, ki jih jezi prenašanje datotek z ene naprave na drugo, ko je njihov USB-ključek že poln ali pa so ga izgubili. Posebej za to predlagamo uporabo brezplačne aplikacije Evernote za Android in iOS . To sodobno delovno orodje med sabo sinhronizira vse vaše osebne elektronske naprave – osebni računalnik, telefon, tablico … Tako boste lahko vse dokumente, članke, fotografije, raziskave, opomnike … imeli na enem mestu.

3. Kot zadnja pa nam je v oči padla po našem mnenju ena bolj priročnih in izvirnih novosti: Tiny scanner pro za Android, iOS verzija pa je TinyScanner+. Slednja spremeni vaš telefon v prenosen optični čitalnik. To pomeni, da zapiske, strani besedila iz knjig ali katere koli druge pisne dokumente optično prečitamo, nato pa jih naprava shrani v digitalno PDF-obliko. Tako nastale projekte lahko nemudoma shranimo ali delimo na Dropboxu, Evernotu, Google Drivu itd. Scanner pro sicer ni brezplačna aplikacija, ampak jo lahko dobite za vrednost nekaj kav (3,99 €).

tzj

S tem smo končali našo lestvico top 9 dodatkov za mobilne telefone, ki ti lahko pomagajo pri šolskih in obšolskih dejavnostih. Si pripravljen/a na novo šolsko leto? Mr. Gizzmo ti želi veliko sreče!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here